Новата версия на браузъра предлага сериозни подобрения свързани с продуктивността, сигурността и скоростта. Това не е изненадващо, тъй като Microsoft Edge е базиран на същите уеб технологии, с които е разработен Google Chrome. Все пак компанията полага усилия да интегрира допълнително нови функции и възможности в Edge.

Aко имате устройство с Windows 10 вероятно сте запознати с интерфейса и начина, по който работи Microsoft Edge. Наследникът на Internet Explorer предлага много предимства и една от най-отличителните характеристики на операционната система. Мicrosoft вече тестват нова полезна функционалност за най-активните потребители,

Компанията иска да улесни запазването на сайтове в PDF формат от уеб браузъра, съобщава mspoweruser. Потребител с името Лео Верла използва своя Reddit профил, за да разкрие повече детайли за предстоящата функция в Microsoft Edge.

 

 

Експерименталната опция ще е достъпна от нов раздел в менюто с настройки. Потребителите ще могат да изберат "Save as PDF" в контекстното меню на браузъра. Въпреки, че съдържанието в страниците се променя периодично запазването на копие в PDF формат е удобен начин да запазите копие на дадена публикация.

Членовете на Windows Insider програмата също така имат достъп до мини меню и вграден речник, които допълнително улесняват работата с браузъра. Запазването на PDF файлове по новия начин ще спести ценно време, тъй като сега е необходимо да използвате клавишната комбинация Ctrl + P.

Това стартира менюто за отпечатване, където трябва да кликнете върху "Microsoft Print to PDF".

 

Още от Digital: Как да спрете Microsoft Edge да отваря линкове в нови табове