Microsoft Edge е името на уеб браузъра, който трябваше да наследи Internet Explorer и да постави началото на модерна ера в развитието на компанията. Въпреки отделените средства и усилия, обаче първата версия на предизвика интереса на потребителите, който се очакваше. След това Microsoft взеха решение да разработят наново Edge, но този път ще използват Chromium енджина, на който са базирани Chrome и други браузъри.

Последната версия на Microsoft Edge предлага доста осезаеми подобрения в скоростта и започна да предизвиква вниманието на потребителите, които имат устройства с Windows 10. Компанията е доста активна в актуализирането на уеб браузъра, който стана обект на няколко големи актуализации през последните седмици.

Microsoft експериментират и с няколко допълнителни възможности за персонализация, които ще допадната на доста хора. Според данни на WindowsLatest вече се тества нов флаг в Canary версиите на Мicrosoft Edge, който ще позволи да сменяме цветовата тема и респективно да променим интерфейса на браузъра.

 

 

Новата функционалност се казва "Еnable Picker For Color Based Themes" и както името подсказва предлага достъп до алтернативни цветове за персонализация на Edge. Вече има повече от двуцифрен брой налични опции, като техния брой ще продължи да се увеличава.

За да се възползвате е необходимо да отворите Microsoft Edge Dev или Canary версията на браузъра. След това въведете edge://flags в URL лентата. Потърсете от новия прозорец опцията "Еnable Picker For Color Based Themes" в лентата за търсене. Изберете "Enable" от слайдера.

Необходимо е да рестартирате Microsoft Edge, което ще ви позволи да избирате новите цветови теми за персонализиране на браузъра.

 

Още от Digital: Microsoft Edge ще показва нотификации, дори когато браузъра не е активен