Най-популярните уеб браузъри вече спряха поддръжката за Adobe Flash, което е поредната сериозна стъпка към края на популярния някога стандарт. Техните действия бяха последвани и от много други услуги в интернет, а не бива да забравяме, че това накара Adobe да сменят неговото име на Animate CC. По този начин компанията иска да избегне асоциациите с името Flash, които си правят потребителите. Microsоft планират да заложат на същата стратегия и да спрат да възпроизвеждат по подразбиране Flash съдържание в новия си браузър.

 

Очаква се това да е една от основните промени, които ни очакват в Windows 10 Creators Update. Следващата голяма актуализация на платформата ще е достъпна за потребителите в началото на следващата година. Представителите на Windows Insider програмата забелязаха, че Microsoft тестват нова функция, с която всеки от нас трябва да да кликне допълнително, за да започне да гледа Flash базирано съдържание. Досега то автоматично се стартираше в Мicrosoft Edge и единствения начин да се спре е да го паузирате или изключите.

 

Ако даден уеб сайт поддържа HTML5 за видео клипове и реклами браузъра дори няма да зарежда Flash съдържанието. Все пак потребителите ще могат да го стартират, в случай, че желаят да използват този стандарт. Това е само първата стъпка и за в бъдеще вероятно Мicrosoft ще наложат още ограничение, с които постепенно да премахнат Adobe Flash oт своя браузър. Въпрос на време е този популярен преди няколко години стандарт да остане в миналото. Google и Facebook вече предприеха доста мерки в тази насока и ето, че Microsoft също се присъединява към тях.

 

Вижте кои са най-полезните функции в новия браузър Microsoft Edge