Google Chrome е най-харесваният браузър сред потребителите, което се дължи на съчетанието между лесен за използване интерфейс и бързата скорост на работа. Разбира се не всички от нас работят с него. Ако имате компютър с Windows 10 е много вероятно вече да сте изпробвали сами възможностите на Microsoft Edge. Вероятно ще останете изненадани да разберете, че по време на конференцията Pwn2Own бе установено, че това е най-сигурния уеб браузър срещу фишинг уеб сайтовете.

 

Екип от специалисти провеждат мащабен 23-дневен тест, в който тестват над 1136 съмнителни URL адресa в Google Chrome, Mozilla Firefox и Microft Edge. Крайният извод е, че Edge успява да се справи без проблеми в 92.3% от случаите и с това си гарантира първата позиция. За сравнение Google Chrome се противопоставя на 74.6% от опитите на подобни страници, като тази стойност при Mozilla Firefox е едва 61.1%, предаде TechRadar.

 

Toва превръща Edge в най-сигурния уеб браузър за подобни заплахи. Самите тестове доказват, че Microsoft са свършили доста добра работа в опита си да блокират автоматично фишинг сайтовете в интернет. Поне по този показател компанията успява да изпревари основните си конкуренти. В случай, че използвате други браузъри е добре да знаете, че има как да инсталирате допълнителни плъгини, с които да се предпазите от подобен тип атаки. 

 

Вижте браузърът Microsoft Edge вече е достъпен за смартфоните с iOS и Android