Microsoft предлагат версии на своите приложения и за конкурентните операционни системи. Тази стратегия улеснява много хора в ежедневната им работа с услуги като Word, Excel или PowerPoint без значение какво устройство имат. Компанията също така предлага и Android версия на уеб браузъра Microsoft Edge, която е достъпна за безплатно изтегляне от Google Play. Oфициалните данни разкриват, че приложението вече е преминало границата от 5 млн. изтегляния в най-големия онлайн магазин за приложения. 

 

Припомняме ви, че Microsoft Edge дебютира за Android в средата на октомври и сега малко повече от шест месеца по-късно е бил дръпнат повече от 5 млн. пъти. Последната версия на уеб браузъра бе представена преди броени дни и се отличава с включването на интеграция за AdBlock Plus. Благодарение на тази функция потребителите ще могат максимално бързо да блокират досадните реклами, които виждат постоянно в любимите си сайтове в интернет, информира AndroidHeadlines.

 

 

Компанията вече провежда тестове с полезна функция, която използва изкуствен интелект за разпознаване на околни обекти и работи по подобие на Google Lens. Новата версия на уеб браузъра за Android предлага oпция да добавяте отметки към електронни книги и по-добри възможности за управление на потребителските профили. Мicrosoft Edge ще продължи да получава ъпдейти, които през няколко седмици подобряват работата му и отстраняват настоящи проблеми в приложението.

 

Oще от Digital: Четири полезни неща, които предлага екосистемата на Microsoft за Android