Новият браузър на Microsoft е важна част от Windows 10 екосистемата и претърпя невероятно развитие oт създаването си досега.. Решението на компанията да премине към Chromium - платформа с отворен код, на която са базирани браузъри като Chrome, Opera, Brave, Amazon Silk, Vivaldi и др. промени изцяло уеб браузъра. 

Преминаването към модерните принципи заложени в Chromium превърна скоростта в едно от предимствата на Microsoft Edgе. Компанията дори твърди, че браузъра е по-бърз от Google Chrome и Mozilla Firefox. Актуализираната версия на Edge подобри значително сигурността на потребителите и също така осигурява достъп до съдържанието в Chrome Web Store.

Интеграцията на все повече функционалности е причината Microsoft Edge да се използва от 600 млн. потребители, според официалните данни на компанията. От AndroidPolice ни информират за следващото интересно подобрения, което ще стане част от браузъра. Това е опция за синхронизиране историята на браузване и отворените раздели между няколко устройства.

 

 

В продължение на няколко седмици функцията е налична в бета канала за разработчиците, но от Microsoft вече започнаха да ъпдейтват някои потребителски профили. Новият инструмент предлага лесен и удобен начини да синхронизирате историята и активните табове в Microsoft Edge между устройства с Windows, macOS, Android и iOS.

За да проверите дали функцията е достъпна за вас отворете меню Settings и изберете “Profile>Sync” и проверете за “History” и “Оpen Tabs”. Tрябва да включите нaстройката на всяко едно устройство, което използвате, за да се възползвате максимално от синхронизацията.

 

 

Още от Digital: Microsoft Edge ще предложи възможност да сменяме цветовите теми на браузъра