Teхнологичните гиганти оглавяват класациите за най-богати и влиятелни брандове в световен мащаб. Въпреки разпространението на коронавируса през третото тримесечие на 2020г. станахме свидетели на впечатляващо постижение. Тогава ви съобщихме, че Apple е първата американска компания с пазарна капитализация над $2 трилиона.

Едва ли има по-категорично доказателство за интереса на потребителите към iPhone, iPad, Apple Watch, компютрите Mac и другите популярни устройства на компанията. Сега разбираме, че Microsoft вече могат да се похвалят със същото постижение, информира CNet.

Акциите на софтуерният гигант отчетоха 1.2% ръст и достигнаха $265.51, което позволи да се присъединят към Apple в ексклузивния клуб на частни компании с пазарна капитализация от $2 трилиона.

 

 

Припомняме ви, че Microsoft преминаха границата от $1 трилиона през април 2019г. Така около 10 месеца, след като Apple достигна капитализация от $2 трилиона към нея се присъединява и друг технологичен гигант. Saudi Aramco също е близо до това постижение, но в момента се оценява на около $1.88 млрд.

Пандемията от COVID-19 допринесе за сериозен ръст в акциите на Microsoft. Социалната изолация принуди много хора да работят и да се обучават от домовете си. Teзи процеси предизвикаха ръст в търсенето на софтуерните решения на компанията в глобален мащаб.

От началото на кризата с коронавируса акциите им се увеличиха с 64%. Amazon и Google са следващите компании, които вероятно скоро ще достигнат капитализация от $2 трилиона.

 

Още от Digital: Microsoft искат да превърнат лаптопите с Windows 10 в геймърски конзоли