Собствениците на устройства с Windows вероятно са добре запознати с начина, по който работи Microsoft Defender. Това е антивирусната програма, която е предварително инсталирана на компютрите с последните версии на операционната система. Потребителите могат да инсталират алтернативни решения или да разчитат на Microsoft Defender, за да се предпазят от вируси и хакери.

Експертно проучване на независимата организация AV-TEST показва, че антивируса на компанията е едно от най-добрите решения в индустрията. Любопитното изследване обхваща октомври и анализира представянето на 21 различни програми. Сред тях са предпочитани имена като McAfee, Avira, Avast, AVG и др.

Резултатите са базирани на серия от проверки, които включват фишинг имейли, Zero-Day уязвимости и други кибер оръжия с висока популярност. Трябва да отбележим, че в тестовете попадат само последните версии на антивирусните програми, което е направено с цел да се улеснят максимално потребителите.

 

 

Тестовете показват, че Microsoft Defender отчита солидни резултати при отделните категории, включително за обща сигурност, производителност и изживяване на потребителите. Основният извод на AV-TEST е, че това определено е едно от най-добрите решения за откриване и премахване на вируси от Windows 10 или Windows 11.

За разлика от другите предложения в списъка, обаче Microsoft Defender е единствения безплатен софтуер в списъка. Специфична особеност, която осигурява ключово предимство на програмaта пред конкурентните решения, информира GizChina. Редовните ъпдейти, които осигурява Microsoft са друго водещо предимство.

Независимо от личния избор и предпочитания е задължително да имате антивирус на компютър с Windows, за да сте сигурни, че сте защитени от актуалните заплахи за сигурността.

 

Oще от Digital: Мicrosoft Defender вече автоматично ще отстранява зловредния софтуер