Mercedes ще представи първия си изцяло електрически автомобил. Офороудърът ще е поредната разработка, която поглежда в бъдещето не само на Mercedes, но и на автомобилите като цяло, съобщава BusinessInsider. Концептуалният автомобил ще има камери вместо огледала за задно виждане. Нещо, което е доста често срещано в прототипите. Освен това централната конзола ще бъде доста по-тънка и  семпла. Бутоните по нея ще са предимно сензорни.

 

Вижте 7 електромобила, които ще конкурират Tesla Model S

 

По-интересното ще е самият начин на задвижване. Автомобилът е изцяло електрически, като ще може да изминава около 500 км. с едно зареждане. За целта е изработена изцяло нова архитектура, която компанията предвижда да използва за бъдещите си електрически автомобили. Подобно на Tesla, тя разполага батериите на пода в центъра на шасито. Електромоторите са два и са разположени на всяка от осите.

 

Платформата е разработена така, че да може да се използва за различни типове коли. Тя ще е в основата както на седани, така и на офроудъри и семейни автомобили. Компанията предвижда автомобилът да е изцяло готов за пазара до 2020 г. Според непотвърдени спекулации Mercedes дори планира да представи общо 4 изцяло електрически автомобила до 2020г.

 

Още от Digital: Eто как изглежда концептуалният автомобил Vision Mercedes-Maybach 6