Mercedes-Benz най-накрая представи дългоочаквания си нов, луксозен SUV автомобил. Първите модел на компанията в този пазарен сегмент предлага впечатляващ дизайн и технически характеристики. Името на автомобила е Mercedes-Maybach G650 Landaulet и ще се продава на внушителната цена от €630 хил. Тази стойност автоматично го превръща в най-скъпия SUV автомобил, който сме виждали досега.

 

 

От BusinessInsider твърдят, че ще бъдат произведени само 99 броя на уникалния модел, като той ще е достъпен единствено на европейския пазар. Интериорът се отличава с удобни седалки, огромно пространство, кожен салон и интересен сгъваем покрив в горната част. Специална стъклена преграда разделя пътниците в предната и задната част на купето. Седалките са оборудвани с надуваеми, въздушни камери, които гарантират максимален комфорт и поддържат няколко режима за масаж. 

 

 

Поставки за чаши в задната част позволяват да запазите температурата на напитката си през цялото пътуване. На гърба на всяка седалка има вграден 10-инчов сензорен дисплей, с който пътниците могат да се забавляват с мултимедийнитe си файлове. Mercedes-Maybach G650 Landaulet  е създаден да може да се движи на всякакви терени и разполага с V12 двiгател с два турбо компресора и мощност от 630 конски сили.

 

 

Вижте как самоуправляващите се автомобили ще променят пазара на автомобили