През 2014г. на пазара се появи последният 6-ти подред топ модел на луксозният Mercedes-Benz S-Class. Купето с моделен номер W222 замени предшественика си W221 който цели 7 години доминираше на световните пазари, конкурирайки се BMW 7 серия (F01), Audi A8 (D4) и още куп други премиум лимузини.

 

 

Несъмнено новата S-класа е много красива и луксозна, но това максимумът ли е? По стара традиция, немската компания има и супер луксозен модел лимузина, която е предназнача за малко по-взискателни в изискванията си потребители. Досетихте се, става дума за Maybach който по време на предходният модел на S-ката имаше два варианта - 57 и доста по-дългият 62. 

 

 

От 2015г. в продажба се появи новият Pullman модел, който вече носи първо в името си Mercedes и  чак след това Maybach. Но това ли е върхът на сладоледа при луксозните Мерцедеси? Оказва се, че не! Канадското тунинг ателие Scaldarsi Motors представя на богатите любители на лукса най-скъпият, екстравагантен и бърз Mercedes S-Class. Mercedes Maybach Brabus Emperor e използвал за основа базовият (ако изобщо такъв автомобил може да бъде наречен "базов") Mercedes-Maybach 600.

 

 

Надграждане е получил не само екстериорният дизайн, но и целият интериор. В него се наблюдават 24 вида естествена кожа в 24 различни цветови варианта, 78 вида дърво и общо 16 цвята на купето. Комбинацията им е въпрос на индивидуалните преспочутания на клиентите. Знаете колко популярен стана Apple iPhone във варианта си Rose Gold.

 

 

Ако обаче при смартфона това просто беше цвят в който е обработен алуминиевият му корпус, тук в колата има елементи от истинско 24-каратово розово злато. Дори ключовете на Emperor са с променен дизайн и са направени от злато и платина. Ето един кратък обзор от който можете да добиете реална представа а промените.

 

 

Тунинг е получил и двигателя, това е добре познатият ни Brabus Rocket 900 който немската фирма от Ботроп вече ни е показвала в 3 модела на Mercedes-Benz. От името му се предполага, че двигателят е 900к.с., но реалната мощност е точно 888к.с.

 

 

Към който добавяме чудовищен въртящ момент от 1500 Нм, като имайте предвид, че той е електронно ограничен от производителя, иначе скоростната кутия не би могла да издържи натоварването. Ускорението от 0-100км/ч става за 3.7 секунди.

 

Цена

Scaldarsi Motors ще направи точно 10 екземпляра от Mercedes Maybach Brabus Emperor, като всеки ще струва скромните 2.8 милиона лева.