Вече ви информирахме как ще изглеждат новите болиди във Formula E през 2018г. Едно от най-големите имена в автомобилната индустрия също смята да се присъедини към набиращите популярност състезания от сериите. Mercedes-Benz вече подадоха молба за участие във Formula 3 от 2018/2019 и сега потвърдиха, че се включват официално от сезон 2019/2020. За да се фокусират изцяло върху надпреварата от компанията ще сложат край на своето участие в Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), в което имат 18-годишна история.

 

През този период Mercedes-Benz спечелиха много отборни и индивидуални отличия. Тяхното желание да напуснат, обаче е оправдано, тъй като Formula E предоставя много повече възможности за развитие. Audi също вече се отказаха от FIA World Еndurance Championship, включително и от участие в 24-та часа на Льо Ман, в което са многократни победители. Formula E предоставя уникална възможност производители да тестват в реални условия своите електрически двигатели и да оптимизират работата им.

 

Участието в състезанието позволява да се експериментират с нови технологии и инженерни решения преди те да станат достъпни за широката общественост. Меrcedes-Benz не е единствения друг голям бранд в индустрията, който се присъедини към Formula E, тъй като това вече направиха Jaguar и BMW. Включването на германския концерн е сигурна гаранция, че ни очакват още по-вълнуващи надпревари във Formula Е през 2019г.

 

Вижте Може ли Formula E да е бъдещето на автомобилните състезания