Mercedes-Benz вече разкриха, че проявяват голям интерес към сегмента на SUV автомобилите. Германският производител работи над първия си подобен модел и дори показа работещи прототипи. Кодовото име на луксозното возило е EQC и премиерата му може да стане факт много по-скоро, отколкото вероятно си представяте. Mercedes-Benz публикуваха в интернет снимка и тийзър видео, които за първи път ни показват как изглежда предната част на финалната версия на автомобила, съобщава Engadget.

 

Компанията също така потвърди, че официалната премиера на Mercedes-Benz EQC ще стане факт само след броени дни, тъй като събитието е планирано за 4 септември. Tук  е момента да уточним, че представянето на дългоочаквания модел ще стане факт в шведската столица Стокхолм. Очаква се електрическите двигатели да осигуряват максимална мощност от 400 конски сили и да са допълнени от 70kW батерия базирана на NEDC стандарта, която осигурява пробег от 310 километра с едно зареждане.

 

 

От Mercedes-Benz твърдят, че ускорението от 0 до 100 км/ч. ще става за под пет секунди. Все още не разполагаме с информация за другите технически спецификации на предстоящия SUV aвтомобил на компанията. Изглежда, че няма да ни се налага да чакаме твърде много, за да научим повече за подобренията в иновативния модел. Официалните продажби едва ли ще стартират преди началото на 2019г. Премиерата на Mercedes-Benz ще го изправи в конкуренция с другите луксозни предложения на водещите производители в SUV сегмента

 

Oще от Digital: Пет електрически SUV, които ще можем да управляваме до 2020г.