Някои от най-големите производители на автомобили в индустрията вече изразиха плановете си да се ангажират дълготрайно с EV автомобилите. Mercedes-Benz сега се присъединиха към тях, тъй като германския гигант потвърди, че ще представят версия с електрически двигател на всеки своя модел до 2022г. Съгласно новата стратегия популярният градски автомобил SmartCar също ще стане напълно електрически, което се очаква да е факт след три години.

 

Първоначалните прогнози предвиждат Меrcedes-Benz да представят над 50 хибридни конфигурации на своите автомобили за горепосочения период, предаде Engadget. Изчисленията показват, че подобна стратегия би спестила сума от порядъка на над €4 млрд. Фактът, че и Mercedes-Benz вече поставят все по-сериозен акцент към електрическите автомобили е сигурна гаранция, че този сегмент може да предизвика следващата голяма революция в индустрията.

 

Правителствата в някои страни също вече започнаха да финансират стимулирането на проекти, които да намалят вредните емисии включително и инвестиции в автомобилите с електрически двигатели. Въпрос на време е EV моделите да заместят класическите коли, които се движат с бензин и дизел. Съвместните усилия на водещите производители само ще ускорят този процес. Електромобилите вероятно постепенно ще проправят път и на първите масово достъпни самоуправляващи автомобили. 

 

Вижте Mecedes-Benz работи над автомобили, които познават пътя по-добре от водачите