За никой не е тайна, че днес технологиите са навсякъде около нас и всичко има Smart функционалност. Поредното нагледно доказателство за това твърдение е от автомобилният свят и е дело на немската компания Mercedes-Benz. Миниванът кемпер с име Marco Polo е кръстен на легендарният пътешественик и има защо.

 

 

На първо място защото е създаден за приключенци, които обаче не искат да се лишат от никакви удобства по време на пътуванията си. Управлението на почти всичко в дома на колела става с помощта на смартфон. Може да да се регулира осветлението в купето и извън него, климатизацията и подгряването на салона. Посредством смартфон управлявате и съдържанието на мултимедия с 10.25" екран. От нея също може да регулирате споменатите преди малко неща.

 

 

Посредством специално Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC) приложение се следи нивото на питейната водата и водата за миене в специални резервоари. Може да се регулира подвижният таван, който създава още едно спално помещение. Ванът има и 360-градусова камера за наблюдение около купето.

 

 

В купето имате всичко необходимо за четирима човека тръгнали на пътешествие - кухня с маса, столове, плотове, хладилник и газова печка. Официалната премиера на умният кемпер изграден на базата на Mercedes-Benz Sprinter е планирана за 19 Януари, по време на Caravan, Motor and Tourism (CMT). Тогава ще стане ясно и каква е цената на возилото.

 

Прочетете още: 17 опасни приложения за Android, които е добре да деинсталирате веднага