Mercedes-Benz вече работят над нов суперавтомобил, който се очаква да е водещ акцент на предстоящото автомобилно изложение във Франкфурт, което стартира на 14 септември. Концептуалният модел носи кодовото име Mercedes-AMG Project One и представлява хибриден автомобил, който е базиран на уникалните технологии от Формула 1. Двигателите на  Mercedes-AMG Project Оne използват иновации от болидите на компаниите, които са адаптирани за "ежедневна" употреба, информира Engadget.

 

Според данните впечатляващия модел ще разполага с комбинация между 1.6-литров V6 турбодвигател от Формула 1, който е допълнен от още два електрически агрегата с мощност 134 к.с и 107 к.с. Благодарение на тях Mercedes-AMG Project Оne ще може да работи на внушителните 11 000 оборота в минута и да достигне максимална мощност от над 1000 конски сили. Хибридният суперавтомобил е в състояние да развие 350 км./ч. В момента това са всички детайли за Mercedes-AMG Project Оne.

 

Германският производител планира да създаде лимитирана версия от 275 броя на новия автомобил. Очаква се цената да е от порядъка на $2.5 млн. Ще трябва да се въоръжим с още търпение, за да разберем какви други подобрения ни очакват в новото луксозно возило на Mercedes-Benz. Цената едва ли е по джоба на много хора, но пък ще е интересно да видим как технологиите от Формула 1 могат да оживеят в сериен автомобил на германския бранд.

 

Вижте как болидите във Formula 1 ще имат нов дизайн заради сигурността