Меrcedes-Benz проявяват голям интерес към самоуправляващите автомобили и това не е тайна за никого. Германският производител засега  е фокусиран в тестове на автономни коли, но и в предоставянето на софтуерни ъпдейти, които да подобрят работата на настоящите им модели. Добър пример в това отношение е новата лимузина от серията C-Class. Припомняме ви, че тя бе представена официално през април на изложението Shanghai Auto Show 2017.

 

 

Oсвен футуристичният дизайн и мощния двигател впечатление прави и новата версия на иновативната система Intelligent Drive, информира Engadget. Водачите могат да очакват допълнителни функции към Active Distist Assist Distronic, която представлява адаптивния круиз контрол в автомобилите на Mercedes-Benz. Така например Active Steering ще следи внимателно за смяната на лентата, в която се движите. Потребителите могат само с едно движение да активират функцията.

 

Oще по-интересна е функцията на Distronic да използва данни от услугата HERE, за да регулира автоматично скоростта при влизане и излизане от завой. Шофьорите не е необходимо да натискат педалите, а просто да използват волана, за да насочат автомобила в правилната посока. Бъдещите собственици на новата C-Class лимузина ще могат да се възползват и от няколко различни режима на работа, сред които и Sport Mode, който извлича максималното от мощния двигател.

 

Вижте каква е концепцията на Mercedes-Benz за автобуса на бъдещето