Меrcedes-Benz вече многократно изразиха желанието си да се превърнат във водещ фактор в пазара на EV автомобили. Германският производител сега представи официално първия си изцяло задвижван електрически автомобил. Новият модел се казва Mercdes-Benz EQC и представлява иновативен SUV aвтомобил, който е базиран на усъвършенствана система за задвижване на четирите колела. Премиерата стана факт на специално събитие в Швеция две години след като видяхме първата концепция на ЕQC показана на Paris Motor Show 2016.

 

 

Компанията уточни, че официалните продажби на електрическия автомобил ще стартират през 2020г., като през следващата година ще започне масовото производство, информира Pocket-Lint. Двата EV двигателя на първия серийно произвеждан електрически кросоувър на компанията ще осигуряват мощност от 402 конски сили. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4.9 секунди. Mercеdes-Benz EQC може да развива не повече от 180 км/ч., тъй като скоростта на автомобила е електронно ограничена, за да се гарантира безопасността на пътниците.

 

 

Вградените батерии ще са с мощност от 80kWh и ще гарантират пробег от до 450 километра преди да се наложи да ги заредите отново. От компанията твърдят, че захранването им от 10% до 80% ще е възможно за по-малко от 30 минути, което също е доста впечатляващо постижение. Mercedes-Benz ще е само първият модел от нова серия, която ще включва много нови предложения в различните ценови класове. Допълнително ще разберем повече детайли за характеристиките и цената на EQC в Европа.

 

 

Още от Digital: Електрическите автомобили, които очакваме на пазара до 5 години