Ако ви попитаме: „Какви са най-нестандартните функции които може да има един телефон?“ Със сигурност никой от вас няма да предположи, какво може устройството, което държа в ръката си. Това уважаеми дами и господа е Megaphone, който успя да впечатли дори нас, а както знаете през ръцете ни са минали хиляди интересни джаджи. Сега със сигурност си задавате въпроса „Какво пък е толкова специалното в този телефон?“ – останете с Digital.bg в следващите минути на това видео ревю и ще разберете.

 

Първото нещо което се набива на очи при Megaphone е неговият нестандартен милитъри дизайн. Голям, масивен, но и многофункционален. Например голямото тяло има и големи копчета ма клавиатурата, удобни за както за работа с ръкавици, така и за възрастни хора, които не виждат добре. Телефонът е Dual SIM, има интернет и поддържа Браузър, Facebook и WatsApp .

 

 

По периферията на Megaphone има няколко ярко оранжеви бутона, които също са достатъчно големи. Първите три са за контрол на аудио плейъра с песни, които предварително сте качили на соята microSD карта памет. Освен това, с този бутон можете да спирате и пускате радиото на телефона, за което не е нужно да свързвате слушалки, както при почти всички други телефони и смартфони. 

 

В корпусът на Megaphone е вградена антена с доста добро покритие. Всички FM радиостанции се чуват чисто и без смущения. Ако сте гледали видеото по-горе, сигурно ви направи впечатление, че звукът на радиото е много силен. Това се дължи на големият цели 33мм, високоговорител върху гърба. Когато свалим предпазната му решетка се вижда, че говорителят има дори мека мембрана, която генерира никак не лош бас. 

 

 

Другите два бутона по периферията ще ви покажем за какво служат след малко, а това горе служи…за да ви покажем, то за какво служи, ще погледнем срещуположната лява страна на Megaphone. Тя представлява отваряем капак, под който се крие перка, което след като извадим, свързваме към споменатият вече щифт. Сега задържаме бутона, на който също е изобразен перка иии…вече имаме истински работещ вентилатор.

 

 

Идеално решени горещата и задушна палатка през лятото. Нямахме палатка под ръка, но тествахме вентилатора на Megaphone в автомобил, обемът на вътрешното пространство на който е съпоставимо с това на три местна палатка и можем да кажем, че вътре се усеща чудесно свежестта на движещият се от перката въздух. Тук ще отбележим, че перката е направена от мек поликаробон, който при случаен допир, няма опасност да ви нарани.

 

 

С вентилаторът, интересните скрити функции на Megaphone не се изчерпват. Вътрешната част на капакът, който отворихме има вградени 14 LED диода, които след задържане на средният бутон, превръщат телефона в чудесна настолна лампа за четене. Тя също така е достатъчно мощна да даде нужната за една триместна палатка светлина.   

 

 

Освен настолната лампа, Megaphone има и доста силен двоен LED фенер с 14-милиметрови рефлектори. Благодарение на тях светлинният лъч е насочен и ви позволява по време на преходи да светите до 100 метра напред.

 

Тук ще отбележим, че можете да се наслаждавате много дълго време на всички яки функции на Megaphone, защото той има на разположение огромна 10000mAh батерия. Тоест когато сте на палатки, спокойно можете да оставите вентилатора и настолната лампа включени за цяла нощ, а на сутринта батерията ще има още много заряд. 

 

Достатъчен, за да оставите вентилатора и да пуснете радиото, което да свири цял ден. В същото време, ако някой смартфонът на някой от приятелите ви вече няма батерия – никакъв проблем, с помощта на стандартен зареждащ кабел, който свързвате към пълноразмерният USB порт долу. След това задържате нулата и прехвърлянето на енергия се стартира.

 

Колко струва нестандартният и мултифункционален Megaphone, към момента в който гледате това видео - отговорът на този въпрос, можете да разберете, като посетите официалният сайт на вносителя му – Smartfonix.com