Сигурно вече знаете, че GMS сертификацията е процес, при който едно мобилно устройство става напълно съвместимо с пакета от мобилни приложения на Google. Самият сертификат може да бъде получен след преминаване на определен брой тестове за съвместимост, които гарантират, че дадено мобилно устройство може безпроблемно да поддържа услугите на Google. GMS сертификатът е международно признат и е гаранция не само за гладка работа с приложенията на Google, но и за цялостното качество и надеждност на мобилното устройство.

 

Този процес, обаче може да отнеме до цели три месеца. За да позволи на партньорите да доставят по-бързо новите устройства, Google ще си партнира с MediaTek в нов проект, наречен GMS Express, който намалява процеса на сертифициране от три месеца на един. Включването на MediaTek има важно значение за развитието на най-популярната операционна система и може да ускори ъпдейтите към нея.

 

 

Така МediaTek ставт първия партньор на Google в програмата GMS Express. Това е инициатива, чиято цел е да направи платформата Android по-полезна и достъпна за всички. Oчаквa се също така съвместната им работа да допринесе за навлизането на по-евтини устройства на пазара.

 

Сътрудничеството им ще допринесе за създаването на по-лесен и удобен за използване интерфейс. От Google са на мнение, че в следващите седмици ще станем свидетели на още компании, които ще се присъединят към Google GMS Express. Подобни инициативи са важни. тъй като ангажират вниманието на всички и правят услугите им по-достъпни за потребителите.

 

Официалните данни разкриват, че днес над 1.5 млрд. устройства на пазара работят с процесори на MediaTek. В това число можем да споменем не само смартфони, но също рутери, смарт джаджи и други умни устройства. Сътрудничеството между двете компании е сигурна гаранция, че технологиите им ще намират все по-силно присъствие в ежедневието ни. Oчаква се в следващите месеци все повече компании да използват GMS Express, за да привличат вниманието на потребителите.

 

За крайния потребител всичко това означава, че купувайки смартфон или таблет със сертификат на Google, може веднага след включването му да започне да използва услугите на компанията.

 

Вижте какво ще представляват аксесоарите със сертификат MFG (Made for Google)