Тайванскaта компания провежда финални тестове с нов процесор за смартфони, който се казва Helio P70. Това е мобилен чип, който е базиран на усъвършенствана 12-нанометрова технология на MediaTek. Данните разкриват, че Helio P70 ще предложи сходна конфигурация, като своя популярен предшественик. Според Digitimes новата архитектура ще има четири ARM Cortex-A73 ядра, които са допълнени от същия брой, но използващи чип дизайна Cortex-A53.

 

Високата производителност ще се гарантира и от мощния Mali-G72 графичен процесор. Основната разлика между предстоящата архитектура и Helio P60 e, че новия чип ще има специализирано звено за невронна обработка (NPU). Този модул подпомага работата на хардуера при изпълнението на определени задачи и ще подобрява възможностите на камерите. С оглед спецификациите е много вероятно Helio P70 да се конкурира директно със Snapdragon 710.

 

Официалната премиера на процесора ще стане факт до броени дни, тъй като се очаква това да се случи до края на октомври. В допълнение към Helio P70 от MediaTek ще продължат да инвестират сериозно в 7-нанометрова FinFET технология. Първите прототипи трябва да са готови още до края на годината, като премиерата на реални процесори с технологията ще стане факт през 2019г. Скоро ще разберем и кой ще бъде първия смартфон със Helio P70.

 

Oще от Digital: Каква е разликата между различните мобилни процесори на MediaTek