МеdiaTek отчетоха рекордни приходи за изминалата година. Огромният интерес на водещите производители на смартфони към мобилните процесори на тайванския производител са причината за увеличение на приходите за 2016г. с 29.2%, спрямо 2015г. Данните разкриват, че MediaTek са генерирали $8.6 млрд. от продажбата на популярните си чипове. Благодарение на това компанията успява и да разшири своя пазарен дял в глобалния пазар на смартфони. 

 

Данните на Digitimes разкриват, че през декември 2016г. MediaTek са отчели консолидирани приходи в размер на $668.7 млн. Тази стойност е с 9.2% по-ниска, в сравнение с предходния месец. Високите продажби през първата половина на годината допринасят за рекордните приходи и компенсират 12.4% по-ниските приходи за четвъртото тримесечие. Много силен период за MediaTek бе тримесечието юли-септември, в което приходите се увеличиха с 37.6%, спрямо същия период през 2015г.

 

Taйванският производител прогнозира, че доброто представяне ще продължи с пълна сила и през 2017г., като основния акцент в бизнес стратегията ще бъдат смартфоните от най-високия ценови клас. MediaTek се очаква да представятт нови мощни процесори от серията Helio в следващите месеци, които да я превърнат в още по-сериозен конкурент на Qualcomm. Предстои да видим дали 2017г. може да е още по-успешна за набиращия все по-голяма популярност тайвански производител.

 

Вижте как MediaTek ще подобрят работата на своите мобилни процесори