MediaTek се утвърдиха като един от водещите производители на процесори в мобилната индустрия. Тайванският бранд вече разкри плановете си да залага на изкуствения интелект, за да разшири позициите си в пазара на смартфони. Стратегията им изглежда започва да дава резултати и се очаква да допринесе за положителните финансови резултати на MediaTek през настоящото тримесечие. Голям принос за постигането на тази цел ще има и премиерата на нови процесори, които ще видим в следващите седмици.

 

Компанията ще продължи да инвестира за промотиране на Helio P60 и Helio P22 сериите процесори и ще увеличи значително производствения им капацитет до края на 2018г. В момента MediaTek си партнира с преобладаващата част от най-големите производители в индустрията и очаква сериозен ръст в доставките през есента и последните месеци на годината. Това е период, през който традиционно потребителите са доста активни и MediaTek смятат да се възползват максимално от тези процеси. 

 

Прогнозите на MediaTek са за ръст в приходите с 12-20% през настоящото тримесечие, като компанията очаква тези стойности да се запазят до края на годината. Тайванският производител вече е получил доставки за голям брой чипове, които ще намерят място в бъдещите смартфони на други производители, които ще видим на пазара през есента. Ако доброто представяне на MediaTek продължи можем да сме сигурни, че компанията ще се превърне в още по-сериозен конкурент на Qualcomm.

 

Oще от Digital: Процесори с изкуствен интелект за смартфони ще са основната цел на MediaTek през 2018г.