Вече ви информирахме, че MediaTek отчетоха рекордни приходи за 2016г. Тайванският производител планира да има все по-силно присъствие в пазара на смартфони и през настоящата година. MediaTek вече са увеличили значително доставките на своите чипове за смарт джаджи, които използват гласови услуги. Това е сегмент, който се очаква да допринесе значително за увеличаването на приходите на компанията до края на 2017г. Огромен ръст в търсенето на подобни решения се очаква през настоящото тримесечие. 

 

Oт Digitimes информират, че MediaTek постепенно се позиционират като все по-влиятелно име сред смарт джаджите, които могатат да се управляват с гласови команди. Според последните данни компанията с и е осигурила поръчките за следващото поколение на джаджите Google Home и Amazon Alexa. Популярността им сред потребителите е сигурна гаранция, че MediaTek ще реализират още повече приходи от продажбата на тези устройства в световен мащаб.

 

Анализаторите прогнозират, че смарт джаджите с гласови команди и процесори на MediaTek ще се продават 10 пъти повече през настоящата година, спрямо 2016г. Популярността на подобни устройства ще е основната причина компанията да отчете двуцифрен ръст в продажбите на глобалния пазар през третото тримесечие. Стратегията на компанията постепенно ще я превърне в най-големия производител на процесори за джаджите, които се управляват от гласови команди.

 

Вижте как нов чип ще позволи да използваме гласови услуги и изкуствен интелект без достъп до интернет