МеdiaTek и Qualcomm ще продължат да са eдни от доминиращите фактори в пазара на смартфони и през следващата година. Двете компании имат силно присъствие в мобилната индустрия и вече са започнали работа над следващата си генерация процесори. Предстоящите архитектури на МеdiaTek и Qualcomm ще са базирани на по-модерни технологии, което ще има ключово значениe за влиянието им в този сегмент. По този начин компаниите ще се опитат да стимулират продажбите си, докато очакват с нетърпение навлизането на 5G мрежите

 

Премиерата на по-добри процесори, които предлагат нови и усъвършенствани функции е най-доброто решение в предстоящите месеци на несигурност, които се очакват преди премиерата на първите смартфони с 5G технологията. Стратегията на MediaTek предвижда актуализация на популярните серии Helio P и Helio A, което ще се случи през 2019г. Новите процесори са фокусирани към средния и високия ценови клас, като най-вероятно ще използват по-усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект, съобщава Digitimes.

 

 

Още през първата половина на следващата година ще бъде представен Helio M70 5G модема, който е базиран на 7-нанометрова технология на TSMC. Водеща цел за MediaTek ще бъде създаването на процесори с ниска консумация на енергия и висока производителност, които предлагат най-доброто съотношение между цена и качество в индустрията. Qualcomm ще се насочат към 7-нанометровите технологии, за да се конкурират успешно и на свой ред ще представят собствен хардуер, който е оптимизиран за 5G мрежите през 2019г.

 

Oще от Digital: Каква е разликата между различните мобилни процесори на MediaTek