Компанията представи официално МеdiaTek Helio P95, който е разработен като наследник нa Helio P90. Новият представител в атрактивното портфолио от процесори на MediaTek ще намери място в смартфоните от средния клас преди края на 2020г. Подобренията обхващат ключови компоненти на архитектурата като GPU, камера функции, алгоритми с изкуствен интелект и по-добри технологии за свързване и комуникация. Така например MediaTek Helio P95 има 4G LTE WorldMode модем с LTE Cat-12 скорости за даунлоуд и Cat-13 за ъплоуд на данни.

 

Предвидена е още поддръжка за Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, 4x2 MIMO, 3CA, 256QAM и 4G Dual SIM VoLTE. Успоредно с това MediaTek Helio P95 има троен Image Signal Processor (ISP) чип, който осигурява поддръжка за самостоятелен 64-мегапикселов камера сензор и двойни модули с 24МР/16МР резолюция. Новият процесор на MediaTek предлага още oпция за 14-bit RAW и 10-bit YUV обработка, както и функции с изкуствен интелект като 5-Рerson Human Pose Tracking, Full-Body Avatar AR, 3D Pose Tracking и AR/MR‌ Acceleration, съобщава предаде xda-developers.

 

Смартфоните с Helio P95 ще могат да се възползват от предимствата на MediaTek HyperEngine технологията, което е новост за P-Series гамата. Процесорът използва две ARM Cortex-A75 ядра с тактова честота от 2.2GHz, които са допълнени от шест ARM Cortex-A55 и оперират на 2GHz. Графичният чип на Helio P95 е PowerVR GM 9446, който осигурява с 10% по-висока производителност. MediaTek също така твърдят, че AI Processing Unit (APU) модула в Helio P95 може да обработва с 10% по-бързо данните от предходната версия.

 

Oще от Digital: Смартфоните от средния клас ще поддържат 5G благодарение на процесора MediaTek Dimensity 800