MediaTek Helio P70 е новото предложение на компанията за смартфоните от средния клас. Наследникът на популярния Helio P60 предлага по-бърза скорост на работа и по-ниска консумация на енергия. Другото предимство са усъвършенстваните алгоритми с изкуствен интелект. МеdiaTek Helio P70 e базиран на 12-нанометрова FinFET технология и използва Multi-Core АPU енджин със скорост от 525MHz за прецизна обработка на AI изчисленията.

 

Новият процесор разполага с четири ARM Cortex-A73 ядра с работна честота от 2.1GHz и същия брой ARM Cortex-A53 ядра, които работят на 2GHz. Иновативната осемядрена big.LITTLE конфигурация е допълнена от мощен ARM Mali-G72 MP3 графичен чип с честота от 900MHz. От MediaTek твърдят, че Helio P70 ще гарантира с 13% по-висока производителност, в сравнение с Helio P60 и разполага с 4G LTE модем с максимална скорост от 300Mbps, съобщава DigiTimes. 

 

 

Допълнителни оптимизации превръщат Helio P70 в подходящо решение за любителите на фотографията и игрите. Бъдещите смартфони с този процесор ще могат да имат двойни камери с 24МР/16МР резолюция или основен 32-мегапикселов обектив. Новият чип ще редуцира консумацията на енергия при работа и обработка на изображенията с 18%, в сравнение с предшественика си. MediaTek са започнали масовото производство и очакват премиерата на първите модели с Helio P70 през ноември.

 

Oще от Digital: Каква е разликата между различните мобилни процесори на MediaTek