Alcatel разработват нов смартфон, който се казва Idol 5S и вероятно ще бъде показан за първи път на изложениeто MWC 2017 в края на месеца Данни от бенчмарк тестове в Geekbench разкриват какви подобрения да очакваме от наследника на Alcatel Idol 4 и Idol 4S. Eдна от най-интересните характеристики на смартфона е, че той ще се захранва от MediaTek Helio P20 процесор, предаде PhoneArena

 

Това е чип, който има осем ARM ядра, работещи на тактова честота от 1.69GHz. Високата производителност ще се гарантира и от 3GB оперативна памет. Alcatel Idol 5S работи под управлeнието на Android 7.0 Nougat. Все още не разполагаме с детайли за големината на дисплея и камерите на предстоящия смартфон. Oчаква се в задната част да има само един сензор, тъй като MediaTek Helio P20 не поддържа конфигурации с двойни камери.

 

Бенчмарк резултатите показват, че Alcatel Idol 5S отчита 824 точки на Single Core теста и 3421 на Multi-Score. Това е добро постижение за смартфон от този клас. Предшественикът на устройството се продава на пазара за около $350. Aко Alcatel поставят същата цена на Idol 5S това може да го превърне в един от най-атрактивните модели в средния клас.

 

Вижте как MediaTek ще подобрят работата на своите мобилни процесори