MediaTek представиха официално три нови процесора за смартфони. Въпросните чипове се казват Helio P20, P25 и Helio X30, които се отличават с по-бърза скорост на работа и по-ниска консумация на енергия. Второто поколение на процесорите Helio P са произведени с 16-нанометрова технология на TSMC и включват поддръжка за LDDDR4 RAM модули. MediaTek Helio P20 и P25 осигуряват с 20% по-висока производителност, в сравнение със своя предшественик Helio P10.

 

Новите процесори са осемядрени и ще позволяват на смартфоните с тях да имат две камери с оптичен зуум в задната част. Компанията ще разкрие допълнително повече детайли за техническите спецификации на Helio P20 и P25, съобщава PocketNow. Tретият чип e най-интересният нов продукт на компанията. МеdiaTek Helio X30 е десетядрен процесор, който е създаден с 10-нанометрова технология на TSMC. Въпросният модел разполага с две 2.8GHz Cortex-A73 ядра, които са допълнени от четири 2.2GHz и същия брой 2GHz Cortex-A35 ядра.

 

Високата производителност се гарантира и от PowerVR 7XTP-MT4 850МHz графичен процесор. МеdiaTek Helio X30 осигурява поддръжка за 8GB LPDDR4 RAM модули, 4K видео със скорост от 30 кадъра в секунда и LTE Cat. 10 мрежи. В голяма степен можем да кажем, че този процесор е разработен като директен конкурент на новия Snapdragon 821 на Qualcomm. Въпрос на време е да видим кой ще бъде първия смартфон на пазара с MediaTek Helio X30.  Смартфони с мощни процесори MediaTek се предлагат в България от добре познатата на всички марка Revo.

 

Вижте кои са най-добрите осемядрени процесори за смартфони на MediaTek