Маstercard са световен лидер в предоставянето на смарт услуги за разплащания. Компанията е предпочитан избор за управление на финансите от милионите потребители. Навлизането на нови технологии вече променя ежедневието ни, като Mastercard също търсят вдъхновение в иновациите, за да създават още по-добри и полезни продукти.

Все по-голям брой потребители използват безконтактни карти за пазаруване във физически магазини или извършват плащанията директно от смартфоните. Предимствата на този метод са свързани с неоспоримите удобства и с по-високата степен на сигурност. Още в началото на годината ви съобщихме, че Mastercard ще позволят плащания с криптовалути още тази година.

Това е следващата логична стъпка в еволюцията на компанията, която подготвя още една сериозна промяна. Модерните системи за разплащане и управление на финансовия капитал ще доведат до оптимизиране на дизайна на банковите карти с бранда на Mastercard, съобщава BGR.

 

 

Според официалните данни Mastercard виждат бъдещето в картите, които не разполагат с класическата магнитна лента. Транзицията към алтернативни дизайни ще стартира през 2024г. Все пак ще е необходимо време преди всички потребители да преминат към карти, които нямата магнитна лента. Това се очаква да се случи до 2033г.

Няма да е изненадващо, ако други водещи компании в сектора също последват примера на Mastercard. Наличието на магнитна лента в дебитните и банковите карти е свързана със съхранението на клиентски данни, които са необходими за удостоверяване на транзакции. Все пак има по-добри начини да се осигури бързо, безконтактно и сигурно плащане от този класически дизайн.

Технологията е създадена от IBM, но бързо е възприета от другите компании, включително и Mastercard. В момента 86% от транзакциите се извършват с магнитни ленти.

 

Още от Digital: Ново приложение превръща Android смартфона ни в ПОС терминал