Мобилните устройства освен за комуникация, забавление и достъп до полезна информация са подходящи и за извършване на плащания. Вече е възможно да пазарувате безконтактно, докато използвате смартфон или часовник, което е доста полезно. Това е само един от примерите как модерните технологии улесняват ежедневието на милиони хора.

Виртуалните валути са алтернативна концепция, която с всяка изминала година става все по-успешна. От началото на пандемията досега цената на биткойна се увеличи с невероятни стойности. Все повече инвеститори започват да инвестират в криптовалута и този тренд ще продължи с пълна сила през следващите тримесечия.

Само преди дни ви информирахме. че цената на биткойна достигна нов рекорд, след като Tesla купи криптовалута на стойност $1.5 млрд. По този начин търговията с виртуалната валута за първи път надхвърли $44 400. Други технологични компании също изразиха желание да извършват големи инвестиции в биткойн.

В момента цената на биткойна вече надхвърли $48 хил., което е гаранция за привличане на още повече големи капитали.

 

 

В официална публикация от Mastercard също изразиха желанието си да възприемат виртуалните валути като средство за плащане в своята мрежа до края на 2021г. Компанията ще одобри няколко криптовалути и се надява да предостави още по-гъвкави бизнес решения на своите клиенти.

Тук е момента да споделим, че Mastercard предлагат карти за разплащания с виртуални средства, заедно със своите партньори. Функцията е подходяща да конвертирате например цената на биткойн в нормална валута и обратно. Следващата стъпка е Mastercard да одобрят извършването на директни плащания с виртуална валута.

Потребителите могат да очакват по-бързи и по-евтини трансфери oт настоящата интеграция на модерните средство за разплащания. Тепърва ще се провеждат тестове, които да изберат най-сигурните виртуални валути, отговаряйки на високите стандарти на Mastercard.

Допълнително ще разберем кои от тях ще могат да се използват от разнообразния каталог от услуги на компанията. Конкретните параметри и планове на Mastercard ще придобият по-реални изражения до края на годината.

 

Още от Digital: Собственик на изгубен лаптоп със 7500 биткойна дава $70 млн. награда, за да си го върне обратно