Масовото производството на iPhone 8 ще започне в средата на септември, така сочи нова инфорамция на анализатора на KGI Securities Минг-Чи Куо, цитирано от slashgerar. Според него, дългоочакваният смартфон ще бъде представен едновременно с iPhone 7s и iPhone 7s Plus, но ще е в ограничени количеств. Причината е, че iPhone 8 използва OLED дисплей, а производствените възможности са прекалено малки за да задоволят доставките. Очакава се за премирата да бъздат произведени едва 4 млн. броя смртфона.

 

Според информацията, Apple трябва да представи общо три смартфона през следващия месец, двата модела на iPhone 7s, плюс телефона, който най-вероятно ще се казва iPhone 8, въпреки че някои го наричат ​​iPhone Pro. За момента се знае, че юбилейният телефон ще има OLED дисплей, безично зареждане както и цената, която ще надхвърли $1000. Остават още няколко седмици до септември, но най-нетърпеливите ще трябва да изчакат малко повече, тъй кото първоначалните бройки ще са предвидени за най-големите пазари, след което телефона ще се появи и в България. До края на 2017г. обаче, ще бъдат произведени над 50 млн. смартфона, които ще задоволят целия пазар. 

 

Вижте още: iPhone 8 ще струва $1100 според JP Morgan

 

В информацията на Минг-Чи Куо се споменава още, че новите модели ще се предлагат в три цвята, златно, черно и сребристо. И докато слуховте за iPhone 8 все още се разпространяват в интернет, масовото производство на iPhone 7s и iPhone7s Plus вече започна. Очаква се те да приличат много на сегашните модели и докато iPhone 8 ще бъде с OLED дисплей, те ще са с LCD. Остава съвсем малко време за да разберем колко прави са били анализаторите. 

 

Още от Digital: Ето как iPhone 8 ще превърне шефа на TSMC в милиардер