Задавали ли сте си въпроса, какви са скъпите играчки на най-богатите хора на планетата? Първото нещо, което всеки би предположил са луксозни имоти и бутикови автомобили.

През 1953г, в сцена от филма "Мъжете предпочитат блондинки", незабравимата Мерлин Монро изрича култовата фраза "Диамантите са най-добрите приятели на жените". Именно скъпоценните камъни са най-малките като размер, но и едни от най-скъпите удоволствия на богатите. Като те са част и от доста от другите им удоволствия, защото се инкрустират в тях.

 

 

Да, най-скъпите бижута и часовници в света са с вградени в тях диаманти за милиони. Във видеото, което сме приложили над тази статия обаче, ще ви покажем едно интересно, нестандартно и изключително скъпо удоволствие за милионери.

Това е машина, която се подписва вместо вас с изящество и лекота. Тя е дело на бутиковото ателие за часовници Jaquet Droz, което датира още от 1738г. Signing Machine е изцяло механична и е създадена по повод 280-годишнината на бранда. За разработването на проекта с колосална цена са били нужни цели четири години.

В замяна на парите си, всеки собственик на Signing Machine получава машинка с индивидуално разработен по неговия подпис механизъм. За всеки механизъм Jaquet Droz използват по 585 отделни части, които се сглобяват изцяло ръчно.

 

 

Всяка машинка се навива ръчно и така може да реализира два подписа. За сигурността на милионерският подпис се грижи четворен механичен шифър върху гърба. Тъй като машинката е изцяло механична, тя за съжаление няма възможност за проследяване, ако бъде изгубена от собственика си.

А имайте предвид, че цената ѝ е доста сериозна. Signing Machine струва 640 000 лева, което горе-долу колкото цената на супер луксозният SUV Rolls-Royce Cullinan.

 

Още от Digital.bg: Какви имоти имат най-богатите шефове на IT компании в света

 

Музика: Bensound.com