Несъмнено кучето, съвсем заслужено е определено като най-добрият приятел на човека. Четириногите домашни любимци са не само мили, дружелюбни и красиви, те са толкова предани на стопаните си, че предаността им е станала нарицателна.

 

 

Нагледно доказателство е екранизираната кино продукция по действителен случай „Хачико“ - трогателна история за японска Акита Ину, която е разплакала милиони хора по целия свят.

Едно от любимите занимания на кучетата е да гонят пръчка или топка, но не всеки стопанин има необходимите сили, енергия, време и желание да отделя голяма част от ежедневието си, за да доставя това любимо удоволствие на кучето си.

Тук на помощ идват технологиите, които са неизменна част от ежедневието ни. Във видеото, което сме приложили над тази статия, можете да видите най-желаният подарък за всяко куче - машина за автоматично хвърляне на топки.

Тази машина има много разновидности, от механични, през такива със стандартна електроника, та чак до същински роботи, които посредством специален алгоритъм, сами решават в кой момент и колко точно силно да изстрелят топката, за да не омръзне играта на домашния ви любимец. Тази машина обаче не е никак евтина. От това което намираме в Интернет, разбираме, че цената ѝ е от 300 до над 600лв.

 

Уред за хвърляне на топка с по-ниска цена

Ако имате по-ограничени финансови възможности, можете да вземете от най-обикновените машини за хвърляне на топка, в които няма никаква електроника.

 

 

Те имат гумена структура и разчитат на налягането, което правите натискайки ги с крак, за да изстреляте топката. Те не са особено практични и реално ви костват не малко физически усилия. Нещо като широко разпространените уреди за хвърляне на топка, които ви спестяват клякането и навеждането, но не и самото замахване за хвърляне.

 

Интересна информация

Произходът на първата такава машина е от САЩ. Машината била измислена от треньор по тенис, за забавление на неговия любим Джак Ръсел териер. Механизмът на машината е заимстван от този, който се използва за автоматично изстрелване на топки по време на тренировките на тенисистите.

 

Още от Digital.bg: Ще дойде ли скоро времето в което хора роботи ще разхождат кучета роботи? (Видео)

 

Музика: Bensound.com