Вижте още видео ревюто: MARVO CM409 - Изгоден геймърски комплект от клавиатура, слушалки, мишка и маус пад

За игра на игри на десктоп компютър може да се използва, както специализирана, така и стандартна компютърна периферия. Да, визираме клавиатурата, мишката и слушалките. Геймърската практика обаче показва, че използването на специализирана периферия не само доставя удоволствие на играещите, но и неминуемо оказва положително влияние и на самата им игра.

MARVO CM409 - Изгоден геймърски комплект от клавиатура, слушалки, мишка и маус  пад | Digital.bg

Ако разполагате с неограничени финансови възможности, то изборът и вариантите са много. За съжаление обаче не всички хора които обичат да играят игри, разполагат с огромни средства, които им позволяват да си купят сет като Logitech G903, G915 и PRO X, чиято обща цена надвишава 1000 лева.

За щастие обаче освен марки като Razer, Corsair, HyperX и SteelSeries, при които често потребителите плащат висока цена основно заради името, съществуват и други, които целейки да завладеят пазарен дял от геймърската периферия, създават аксесоари с изключително достъпна за масовите потребители цена, които казва се не отстъпват осезаемо технически на в пъти по-скъпите си именити конкуренти. Именно такъв е случаят с MARVO CM409, който е забележете 18 пъти по-ниска цена от тази на споменатият преди малко сет.

В първата част на ревюто, което Digital.bg му посвети, вече се убедихме в това, че ниската цена на комплекта по никакъв начин не трябва да ни заблуждава, че той е и с ниско качество. Дори напротив - до тук тествахме клавиатурата и впечатленията ни от нея бяха много добри. Сега идва ред да разгледаме и останалите 3 от общо четирите геймърски аксесоара в MARVO CM409 сета

.Слушалките изглеждат доста ефектно и са изцяло в геймърският стил, който има целия комплект. Те са двуцветни и са направени от поликарбон и изкуствена кожа. Втората е в диадемата и в изолиращите околните звуци уплътнения около високоговорителите. Слушалките са масивни, но не прекалено много, че да тежат на главата ни. Тестовете ни показват, че след 2 часа непрестанна игра, не изпитваме умора.

 

Ушите не ни болят и не са спарени. Вентилацията която позволяват използваните материали е добра. Диадемата не стяга прекалено много и не изпитваме дискомфорт. Основното регулиране е по височина, но захватът е гъвкав и говорителите имат диапазон за странична ротация, която позволявана слушалките да прилегнат добре към главата ни. Във външната част на лявата мида има микрофон, който може да се прибира нагоре, когато не се използва.

Той е омнидиректен с размер 6х5мм и звукът който пресъздава е достатъчно чист и ясен. Това е звуков тест, който записахме с него за вас, за да добиете по-реална представа, как ще звучите когато говорите на микрофона. Чувствителността на микрофона е 42dB

Независимо от ниската цена на MARVO CM409 комплекта, слушалките в него имат много добро звукопредаване. Високоговорителите, които са вградени в тях са с диагонал от 40мм. Те са с честотен диапазон 20Hz - 20Khz. с са с импеданс 30 ома. Звуковата чувствителност тук достига 105dB.

Благодарение на добрата изолация, която правят мидите, в комбинация със силния звук на говорителите, теста ни показва, че по време на игра не чуваме абсолютно нищо около себе си, дори когато в стаята работи телевизор със силно усилен звук. Кабелът на слушалките е дълъг цели 180см и това ви позволява да стоите на достатъчно далечно разстояние от компютъра си. Нещо особено важно, в случай че използвате монитор голям диагонал или пък смарт телевизор.

 

Следващите два геймърски аксесоара, които включва сета MARVO CM409 се използват заедно, за максимално удоволствие по време на игра. Това са геймърска мишка и специален мауспад. Не, че не можете да играете с мишката върху каквато и да е равна повърхност, но е доказано след обстойни тестове, че играейки върху специализиран мауспад имате, много по-добра чувствителност, плавно движение и следствие на това удоволствие и добри резултати по време на игра.

 

Освен че е с красив дизайн с геймърски цветове и лого на Scorpion серията на бранда, този мауспад е направен и от специални материали, които не дават шанс за пързаляне на долната част, абсорбират влагата в горната и не позволяват поява на неприятно запотяване. Размерите на пада са достатъчно големи 287мм на 244мм, така че шансът случайно да излезнете с мишка извън него по време на ожесточена игра е минимален.

 

 

Геймърската мишка, която влиза в комплекта MARVO CM409 също както останалите три части, успя да ни изненада приятно. Тя е направена от черен абсорбиращ влагат поликарбон и когато е включена има много ефектни светещи елементи. Подсветката е с цели 7 цвята.

Мишката е кабелна, със 150 сантиметра дължина на кабела. Размерите на геймърския аксесоар са сравнително компактни и той е симетричен, респективно е подходящ както за десничари, така и за левичари. Мишката има общо 6 бутона, които по данни на производителя са устойчиви на 3 милиона клика. Склонни сме да вярваме на това, защото сглобката и материалите изглеждат наистина качествени. След силни натискания и удари не отчитаме отклонения. Оптичният сензор е с регулируема чувствителност, като DPI може да е от 800 до 3200.

 

 

На финала на това видео ревю, идва момента да отбележим, че MARVO имат и вариант за сет, който носи името MARVO Scorpion KM409 при който са съчетани само мишка и клавиатура, като цената там е около 40 лева. Според нас обаче, по-удачен е варианта CM409 при който за само 10-15 лева повече, получавате слушалките и мауспада в комплект с останалите два аксесоара.