Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
10 резултата за mac os x
Mac OS X
Колко опасен е новият вирус KeRanger за компютрите Mac
Колко опасен е новият вирус KeRanger за компютрите Mac
Сигурността и липсата на вируса винаги е било едно от основните предимства на десктоп операционната система на Apple пред компютрите с Windows OS. Екип от специалисти на Palo Alto Networks сега откриха наличието на нова заплаха, която излага на риск устройствата с Mac OS X, която те кръщават с името "КеRanger". Проблемът е свързан с популярния BitTorrent софтуер за платформата Transmission, който потребителите използват, за да изтеглят торенти.    Зловредният софтуер е първата по рода си подобна заплаха за Mac OS X, която функционира напълно и криптира вашите файлове, а целта на създателите му е да потърсят откуп за личната ви информация, предаде CNet. След като KeRanger проникне в компютъра той може да навреди на нормалната му работа, а също да блокира определи файлове и програми, докато не се съгласите да платите сума, която може да достигне до $400, за да се справите с него. Ако сте инсталирали инфектирана версия на Transmission можете дори да не забележите неговото съществуване в първите няколко дни.    Данните, обаче разкриват, че 72 часа по-късно KeRanger се свързва с сървърите на неговите създатели и ще започне да криптира определени файлове, които съхранявате на своето устройство с Mac OS X. Изследователите предупредиха, че вируса ще се опита да блокира създаването на резервно копие на вашата информация с Time Machine, като засега няма софтуерно решение на този проблем. Единственият начин е да се съгласите да платите, за да получите уникален адрес в интернет, който ще възстанови файловете и нормалната работа на компютъра ви.   Вижте как да стартираме Windows 10 на Mac компютър
Linux
Как да тествате сигурността на домашната си мрежа
Как да тествате сигурността на домашната си мрежа
Съществуват някои много добри безплатни инструменти, благодарение на които можете бързо и лесно да определите кои са слабите места в мрежата ви.
Aperture
Apple спират да разработват приложението Aperture
Apple спират да разработват приложението Aperture
Премиерата на приложението бе преди девет години и досега то възприемано предимно като професионална версия на iPhoto.
Microsoft Office 365
Microsoft Office for iPad е изтеглен 12 млн. пъти за седем дни
Microsoft Office for iPad е изтеглен 12 млн. пъти за седем дни
Припомняме ви, че само няколко часа след премиерата му Office for iPadоглави класацията за най-популярни приложения в App Store.
безплатна ОneNote
Мicrosoft разработват безплатна Mac OS X версия на OneNote
Мicrosoft разработват безплатна Mac OS X версия на OneNote
ОneNote е едно от най-популярните приложения на Microsoft, което в последното десетилетие отличава платформата Windows OS.
Facebook
Facebook разработват версия на Messenger за Mac OS X
Facebook разработват версия на Messenger за Mac OS X
Facebook Messenger има огромно значение за популярността на социалната мрежа и според данните вече се използва от над 800 млн. потребители в глобален мащаб, което го превръща автоматично в едно от най-използваните мобилни приложения. В момента то е достъпно за почти всяка водеща операционна система с едно голямо изключение, а именно Мас ОS X, което е малко странно, тъй като хората, които използват платформата на Apple са едни от най-активните в социалните сайтове в интернет. По всичко личи, че технологичния гигант е обърнал специално внимание на този проблем и вече е започнал да разработва собствен клиент на Facebook Messenger за устройствата с Mac OS X.   Oт компанията вече бяха потърсени за официален коментар, но все още не са публикували такъв, но факта, че експериментират с подобно приложение означава, че скоро вероятно можем да очакваме повече детайли за неговата премиера. Потребителите, които имат компютри и лаптопи на Apple са изключително лоялни към компанията и обожават да се възползват от бързия хардуер, тънките размери, лесния за използване интерфейс и дългия живот на батерията им. Официалното представяне на Facebook Messenger клиент за  MacBook е сигурна гаранция, че то много бързо може да позволи на компанията да премине психологическата граница от над 1 млрд. потребители.   Facebook Messenger е изключително важен инструмент, който позволява на Facebook да има голямо влияние сред пазара на мобилни устройства и така да генерира допълнително приходи. Неслучайно анализаторите го определят като най-бързо развиващото се приложение в индустрията и това е причината за специалното внимание на технологичните гиганти към тях, Предстои да видим колко време ще отнеме на Facebook да представят финалната версия на своето популярно приложение за десктоп платформата на Apple.   Вижте защо Facebook Messenger ще сложи край на телефонните номера, които използваме 
Mac OS X
Какво представлява новият уеб браузър Vivaldi
Какво представлява новият уеб браузър Vivaldi
Заглавието е създадено от бившия главен изпълнителен директор и съосновател на Opera.
безплатен софтуер
Най-добрите имейл клиенти за платформата Mac OS X
Най-добрите имейл клиенти за платформата Mac OS X
Ако ви се налага всеки ден да създавате и отговаряте на множество съобщения е добре да насочите вниманието си към тези имейл услуги.
Microsoft Office 365
Абонаментът за услугата Microsoft Office 365 Personal ще е €50
Абонаментът за услугата Microsoft Office 365 Personal ще е €50
Компанията ще предложи на всеки един свой клиент безплатни 60 минути за разговори в Skypeна месец, а също и 20GB безплатно място в OneDrive.
Office за Mac OS X
Microsoft ще представят нова версия на Office за Mac OS X
Microsoft ще представят нова версия на Office за Mac OS X
По този начин само след няколко месеца ще станем свидетели на първата голяма актуализация на Microsoft Office от три години насам.
DMCA.com Protection Status