Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
14 резултата за mac os
Mac OS
Опасния зловреден софтуер  Fruitfly излага на риск компютрите с Mac OS
Опасния зловреден софтуер Fruitfly излага на риск компютрите с Mac OS
Компютрите на Apple винаги са имали репутацията, че са много по-сигурни от устройствата с Windows. Ако сте използвали сами Mac OS вероятно сте забелязали, че има пълни основания за подобни твърдения. Няма да е пресилено да кажем, че и другото нещо, което веднага прави впечатление е бързата скорост на работа. Това не означава, че трябва да сте спокойни, тъй като хакерите стават все по-опасни с всеки изминал месец независимо каква операционна използвате.   От BusinessInsider сега информират за наличието на зловреден софтуер, който се казва Fruitfly повече от година се разпространява между компютрите с Mac OS, незабелязанo от експертите по сигурността. Apple откриват и пачват тази заплаха още през януари. Оказва се, че тя е еволюирала и продължава да излага на риск милиони потребители. Самият вирус позволява на хакерите да установят контрол над уеб камерата, да правят скрийншотове и да записват какви бутони на клавиатурата натискат потребителите.   Оказва се, че това не е единствената заплаха за собствениците на устройства с Mac OS. За съжаление анализаторите отчитат с 57% увеличение в разпространението на подобни вируси през първите три месеца на 2017г. Една от причините е, че много потребителите се чувстват твърде сигурни във възможностите на платформата и допринасят за качването на вируси на машините им. При всички положения трябва да сте много внимателни, независимо какъв софтуер използвате, тъй като хакерите използват все по-сложни методи.   Вижте кои са най-често срещаните компютърни вируси
Mac OS X
Колко опасен е новият вирус KeRanger за компютрите Mac
Колко опасен е новият вирус KeRanger за компютрите Mac
Сигурността и липсата на вируса винаги е било едно от основните предимства на десктоп операционната система на Apple пред компютрите с Windows OS. Екип от специалисти на Palo Alto Networks сега откриха наличието на нова заплаха, която излага на риск устройствата с Mac OS X, която те кръщават с името "КеRanger". Проблемът е свързан с популярния BitTorrent софтуер за платформата Transmission, който потребителите използват, за да изтеглят торенти.    Зловредният софтуер е първата по рода си подобна заплаха за Mac OS X, която функционира напълно и криптира вашите файлове, а целта на създателите му е да потърсят откуп за личната ви информация, предаде CNet. След като KeRanger проникне в компютъра той може да навреди на нормалната му работа, а също да блокира определи файлове и програми, докато не се съгласите да платите сума, която може да достигне до $400, за да се справите с него. Ако сте инсталирали инфектирана версия на Transmission можете дори да не забележите неговото съществуване в първите няколко дни.    Данните, обаче разкриват, че 72 часа по-късно KeRanger се свързва с сървърите на неговите създатели и ще започне да криптира определени файлове, които съхранявате на своето устройство с Mac OS X. Изследователите предупредиха, че вируса ще се опита да блокира създаването на резервно копие на вашата информация с Time Machine, като засега няма софтуерно решение на този проблем. Единственият начин е да се съгласите да платите, за да получите уникален адрес в интернет, който ще възстанови файловете и нормалната работа на компютъра ви.   Вижте как да стартираме Windows 10 на Mac компютър
Linux
Как да тествате сигурността на домашната си мрежа
Как да тествате сигурността на домашната си мрежа
Съществуват някои много добри безплатни инструменти, благодарение на които можете бързо и лесно да определите кои са слабите места в мрежата ви.
linux
Откриха мащабен пропуск в сигурността на Linux и Mac OS X
Откриха мащабен пропуск в сигурността на Linux и Mac OS X
Проблемът е толкова сериозен, че в доста случаи потребителите няма как да се противопоставят на тази заплаха.
безплатен софтуер
Най-добрите имейл клиенти за платформата Mac OS X
Най-добрите имейл клиенти за платформата Mac OS X
Ако ви се налага всеки ден да създавате и отговаряте на множество съобщения е добре да насочите вниманието си към тези имейл услуги.
Microsoft Office 365
Microsoft Office for iPad е изтеглен 12 млн. пъти за седем дни
Microsoft Office for iPad е изтеглен 12 млн. пъти за седем дни
Припомняме ви, че само няколко часа след премиерата му Office for iPadоглави класацията за най-популярни приложения в App Store.
безплатна ОneNote
Мicrosoft разработват безплатна Mac OS X версия на OneNote
Мicrosoft разработват безплатна Mac OS X версия на OneNote
ОneNote е едно от най-популярните приложения на Microsoft, което в последното десетилетие отличава платформата Windows OS.
iOS 10
Oткъде да изтеглим официалните уолпейпъри за платформите iOS 10 и MacOS Sierra
Oткъде да изтеглим официалните уолпейпъри за платформите iOS 10 и MacOS Sierra
Аpple вече разкриха официално детайли за подобренията, които ни очакват в iOS 10, а също, че новата платформа за компютри на компанията вече ще се казва Mac OS Sierra и ще е достъпна за устройствата, които ще могат да работят с нея от есента. Само броени часове след старта на нейната традиционна WWDC 2016 конференция с разработчиците в интернет бяха публикувани и официалните уолпейпъри на двете нови операционни системи. Ако искате да ги изтеглите на своя iPhone, iPad или компютър вече можете да го направите от галерията под заглавната снимка на статията.    Oфициалният уолпейпър за iOS 10 изобразява красива вълна в тюркоазен цвят, която се разбива върху скалист плаж, като тази сцена създава усещане за динамика, докато този ина Mac OS Sierra показва скалисти върхове на планина и приятна светлина, която се прокрадва върху тях. В момента разполагаме само с тези две изображения и можем само да се надяваме, че скоро в интернет ще изтекат още уолпейпъри на двете нови платформи на Apple. Компанията се е постарала да ни предложи много допълнителни функционалности, като една от най-интересните сред тях е интеграцията на гласовата услуга Siri в Mac OS Sierra.   Тук е момента да отбележим, че тя ще може да се инсталира на сегашните компютри и лаптопи през есента, докато бета версията на iOS ще може да се тества от потребителите до края на юли. Припомняме ви, че Apple ще проведат специално събитие, което вероятно ще се проведе в началото на септември, където се очаква дебюта не само на iOS 10, но и на новия смартфон iPhone 7. По всичко личи, че следващите месеци около компанията ще са доста динамични и изпълнение с много интересни събития.   Вижте iOS ще поддържа нова система от уиджети и 3D Touch функции
Facebook
Facebook разработват версия на Messenger за Mac OS X
Facebook разработват версия на Messenger за Mac OS X
Facebook Messenger има огромно значение за популярността на социалната мрежа и според данните вече се използва от над 800 млн. потребители в глобален мащаб, което го превръща автоматично в едно от най-използваните мобилни приложения. В момента то е достъпно за почти всяка водеща операционна система с едно голямо изключение, а именно Мас ОS X, което е малко странно, тъй като хората, които използват платформата на Apple са едни от най-активните в социалните сайтове в интернет. По всичко личи, че технологичния гигант е обърнал специално внимание на този проблем и вече е започнал да разработва собствен клиент на Facebook Messenger за устройствата с Mac OS X.   Oт компанията вече бяха потърсени за официален коментар, но все още не са публикували такъв, но факта, че експериментират с подобно приложение означава, че скоро вероятно можем да очакваме повече детайли за неговата премиера. Потребителите, които имат компютри и лаптопи на Apple са изключително лоялни към компанията и обожават да се възползват от бързия хардуер, тънките размери, лесния за използване интерфейс и дългия живот на батерията им. Официалното представяне на Facebook Messenger клиент за  MacBook е сигурна гаранция, че то много бързо може да позволи на компанията да премине психологическата граница от над 1 млрд. потребители.   Facebook Messenger е изключително важен инструмент, който позволява на Facebook да има голямо влияние сред пазара на мобилни устройства и така да генерира допълнително приходи. Неслучайно анализаторите го определят като най-бързо развиващото се приложение в индустрията и това е причината за специалното внимание на технологичните гиганти към тях, Предстои да видим колко време ще отнеме на Facebook да представят финалната версия на своето популярно приложение за десктоп платформата на Apple.   Вижте защо Facebook Messenger ще сложи край на телефонните номера, които използваме 
Mac OS X
Какво представлява новият уеб браузър Vivaldi
Какво представлява новият уеб браузър Vivaldi
Заглавието е създадено от бившия главен изпълнителен директор и съосновател на Opera.
Aperture
Apple спират да разработват приложението Aperture
Apple спират да разработват приложението Aperture
Премиерата на приложението бе преди девет години и досега то възприемано предимно като професионална версия на iPhoto.
Mac OS
Платформата Mac OS X 10.10 ще се казва Yosemite
Платформата Mac OS X 10.10 ще се казва Yosemite
Очаква се Mac OS X 10.10 да включва не само много нови функции, но и да предложи на потребителите изцяло различен дизайн.
Microsoft Office 365
Абонаментът за услугата Microsoft Office 365 Personal ще е €50
Абонаментът за услугата Microsoft Office 365 Personal ще е €50
Компанията ще предложи на всеки един свой клиент безплатни 60 минути за разговори в Skypeна месец, а също и 20GB безплатно място в OneDrive.
Office за Mac OS X
Microsoft ще представят нова версия на Office за Mac OS X
Microsoft ще представят нова версия на Office за Mac OS X
По този начин само след няколко месеца ще станем свидетели на първата голяма актуализация на Microsoft Office от три години насам.
DMCA.com Protection Status