Люис Хамилтън е четирикратен световен шампион във Formula 1, който е действащ притежател на титлата в най-популярната надпревара с автомобили в света. Eдин от най-добрите пилоти във F1 през последните години даде съгласие за участието си в  интересно състезание, което е базирано на най-модерните технологии. Люис Хамилтън ще се изправи лице в лице с друг човек в съревнование а с болиди, които нямат волан, педали и скоростен лост. Вместо това машините се задвижат от мислите на настоящия шампион във F1 и неговия опонент. 

 

Другият човек, който ще учаsтва в това уникално състезание се казва Родриго Хюбнер Мендес и е първия човек, който е шофирал болид от Formula 1 с импулсите на човешкия мозък, информира BusinessInsider. След няколко успешни опита Мендес предлага по време на интервю с Люис Хамилтън идеята да се изпреварят един срещу друг в подобна надпревара. Световният шампион от Formula 1 прояви интерес към тази идея и даде устното си съгласие, че би взел участие в инициатива от подобен тип. 

 

 

Идеята е да се използва специални неврохирургични очила, които използват технологията Emotiv Epoc+ и измерват в реално време сигналите на мозъчните вълни. Усъвършенстван софтуер анализира за стотни от секунди информацията и я трансофрмира в реални команди, които управлявват поведението на болида на пистата. Този експеримент несъмнено ще бъде доста интересен за феновете на технологии, както и за любителите на високи скорости и Formula 1.

 

Още от Digital: Formula 1 стартира онлайн телевизия с името F1 TV