Управлението на паролите е много важен елемент, който може да предпази или изложи на риск профилите ни в интернет. Факт е, че доста хора подценяват този проблем и това може да се превърне в предпоставка за бъдещи проблеми. Най-доброто решение е да заложите на мениджър за пароли.

 

1. Знаете ли, че: Всяка една от 142 пароли в Интернет е 123456

Този софтуер е създаден с идеята да не се налага да измисляте и помните сложни пароли за достъп до всичките ви акаунти. Едва ли ще останете много изненадани, ако споменем, че все още има милиони потребители, които не обръщат достатъчно внимание на избора на сложна парола. 

 

 

2. Huawei EMUI 11 (Android 11) ще бъде представена през третото тримесечие на 2020г.

Въпреки големите проблеми пред които е изправен китайският гигант, Huawei продължава да e най-големият производител на смартфони по данни за месец май. Почти осем години компанията разработва операционната система EMUI, като за момента последната актуална версия е EMUI 10.1.

 

3. Кои са най-бързите смартфони с Android през юни, според AnTuTu

AnTuTu е името на популярен бенчмарк, който разкрива колко мощен е хардуера на устройствата с Android. Taзи информация е много любопитна и разкрива каква е реалната производителност на смартфоните и също разлики между модели, които имат един и същи процесор. 
 

 

4. Европейски организации поискаха Apple да платят повече, за да компенсират потребителите за дефектните батерии в iPhone

Аpple предизвикаха сериозно недоволство сред собствениците на iPhone, които се оплакаха от проблеми със забиването и рестартирането на устройствата при изпълнение на множество задачи. Потребителите обвиниха компанията за интеграцията на специален режим в iOS 10.2.1, който след инсталацията на ъпдейта променя работата на процесора. 

 

5. Как да изтрием запаметени пароли в Google Chrome

Google Chrome е разработен с идеята да съхранява максимално много информация за потребителите и автоматично да попълва данни като пароли и потребителски имена, за да ни логва по-бързо в профилите. Tази функция ни спестява време и е доста удобна, ако използвате няколко различни устройства в ежедневието си. 

 

 

6. Европейската технологична група Team.blue купува СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ e българска компания, която е основана през 2005г. и през последните няколко години разшири значително позициите си в страната. Добър пример е сделката за придобиване на Host.bg, която бе реализирана през 2017г.