Водещите производители на смартфони с Android обръщат сериозно внимание на сигурността на своите потребители. Въпреки многото функции създадени да ни предпазват онлайн никога не сме напълно защитени от възможността да ни хакнат. 

 

1. Нов зловреден софтуер за Android може да записва разговорите на потребителите

Популярността на устройствата с Android също е причина за повишения интерес на киберпрестъпниците към платформата. Попадането на зловреден софтуер във вашето устройство може да се превърне в източник на редица неприятности и неочаквани проблеми. Именно заради това трябва да бъдем много внимателни за съдържанието, което изтегляме и споделяме от смартфоните.

 

 

2. Google Мeet ще продължи да предлага неограничени безплатни разговори до 31 март 2021г.

Google Meet е приложение, което първоначално бе фокусирано към бизнес потребителите. Световната пандемия, обаче промени плановете на компанията. Огромният интерес на потребителите към платформите за видеоконференция накара Google да направят Meet безплатно за всички. Още през април компанията обяви, че до края на септември ще можем да говорим свободно с до 100 души от приложението.

 

3. Ето какви ще са цените на iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max

Taзгодишната серия смартфони на Apple ще предложи редица иновации, които виждаме за първи път в устройства с бранда iPhone. Със сигурност този фактор прави премиерата още по-вълнуваща за милионите фенове на компанията по цял свят. iPhone 12 ще бъдат първите смартфони на Apple, които са оптимизирани да работят в 5G мрежи.

 

 

4. Мicrosoft тестват по-добър Dark Mode режим в Windows 10

Tъмните режими са предпочитани от милиони потребители основно заради факта, че не натоварват толкова зрението. Използването на тази функция гарантира и по-дълъг живот на батерията, което е друга причина да активирате Dark Mode. Windows 10 също предлага тъмна тема и вече се работи над ъпдейт, който да оптимизира допълнително работата на функцията в Build 20211 версията на платформата.

 

5. Google Calendar вече позволява да създаваме и разглеждаме задачи в приложението