Nokia е един от най-разпознаваемите брандове в света на технологиите. Финландският производител продължава да ни изненадва с атрактивни продукти. Компанията премина през сериозни препятствия и структурни промени, за да започне да предлага разнообразно портфолио от смартфони с Android.

 

1. Ще видим ли скоро лаптоп Nokia

Първите стъпки на Nokia в сегмента на мобилните устройства от ново поколение бяха обвързани с Windows Mobile. Причините за неуспеха на смартфоните Lumia са многобройни, но дори и това не успя да сложи край на амбициите на Nokia в индустрията.

HMD Global е името на сравнително нов бранд, който включва бивши служители и специалисти в сферата на мобилните технологии, които купиха правата на търговската марка Nokia. Невероятните им усилия са причината днес този бранд отново да има присъствие и да привлича вниманието на потребителите.

 

 

2. Фотографското изложение Photokina прекратява съществуването си след 70 години

Photokina е уникално събитие, което от десетилетия приковава вниманието на професионалистите и любителите на фотографията. Първото издание се провежда в Кьолн, Германия преди 70 години и до ден днешен Photokina е добре познато име в индустрията. Традиционно арена на събитието е Koelnmesse GmbH, като всяко следващо издание е през две години.

Повече от 150 хил. гости обикновено присъстват на Photokina, за да се запознaят с последните проекти и модерни иновации в тази сфера. Тази година също трябваше да се проведе Photokina 2020, но това не се случи заради пандемията от коронавирус.

 

3. Нови снимки разкриват дизайна на Samsung Galaxy S21

Samsung ще изострят конкуренцията в пазара на смартфони още от първите дни на новата година. Компанията вече потвърди, че изтегля премиерата на Galaxy S21 през януари. По този начин Samsung ще търсят още по-агресивно разширяване на присъствието си в сегмента на премиум смартфоните.

Вече знаем част от спецификациите, които ще отличават Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ и Galaxy S21 Ultra. Сега в интернет изтекоха още няколко снимки, разкриващи дизайна на флагманите, включително и техните камера модули. Прави впечатление, че смартфоните ще имат безрамкови екрани и селфи камери вградени в малък отвор в централната част на дисплея.

 

 

4. Huawei пуска нова кампания за удължаване на гаранцията и оставя сервизният си център отворен по време на локдауна

За да осигури по-добро обслужване на клиентите, Huawei Consumer Business Group в България удължава гаранционния срок за всички продукти на HUAWEI, включително слушалки, таблети, преносими аудио и рутер устройства, чиято първоначална гаранция изтича през периода 28 ноември 2020 г. до 28 февруари 2021 г.. За всички тях гаранцията се удължава до 1 март 2021 г.

Припомняме, че от 28 септември, собствениците на HUAWEI устройства независимо дали са още в гаранция или са обект на извънгаранционно обслужване, могат да се възползват и от услугата „От врата до врата“ на Центъра за обслужване на клиенти на Huawei.

 

5. Премиерата на Xiaomi Mi 11 ще е през януари

Китайският производител може да се похвали, че изпраща доста успешна година въпреки пандемията и предизвиканите от нея търговски и бизнес ограничения. Taка например Xiaomi изпревариха за първи път Apple и вече са третият най-голям производител на смартфони. Санкциите на американското правителство срещу Huawei също са предпоставка доброто представяне на компанията да продължи.

Най-голямото предимство на Xiaomi е, че предлага съчетание между характеристики, качество и цена, с което не може да се похвали нито един друг производител.  Припомняме ви, че настоящите флагмани на китайския бранд, а именно Xiaomi Mi 10 и Mi 10 Pro бяха представени през февруари 2020г. Стратегията за премиера на смартфони от висок клас през първото тримесечие не е случайна.