WhatsApp e приложение, което е собственост на Facebook и е интегрална част от екосистемата на компанията. Дългосрочните планове предвиждат сливане на WhatsApp, Instagram и Messenger в най-мащабната платформа за комуникация в индустрията. Инженерите на Facebook работят активно над тази идея, но реалното ѝ приложение е свързано с отстраняване на доста проблеми от техническо естество.

 

1. Kои смартфони няма да работят с WhatsApp от 1 януари

Ако използвате активно WhatsApp е добре да знаете, че само след дни мобилното приложение няма да е достъпно за по-старите устройства с Android. Toва означава, че след 1 януари единственият вариант да работите с WhatsApp, както досега е да ъпдейтнете към по-нова версия или да си купите друго устройство.

 

 

2. Kaк да отваряте и използвате PDF файлове на Android

Moбилните устройства предлагат различни начини, с които да бъдем продуктивни, когато сме в движение. Създаването на имейли и редакциите на файловете в Gmail и Google Docs се синхронизират с Google акаунта, което е доста полезно. Има разнообразие от приложения, които позволяват с гласа си да въвеждате текст в ситуациите, когато ръцете ви са заети.

 

3. MediaTek изпревари Qualcomm и вече е най-големият производител на процесори за смартфони

Qualcomm е водещ източник на иновации в мобилната индустрия с популярната серия Snapdragon процесори. Компанията също така разработва едни от най-добрите 5G модеми за смартфони, което допълнително допринася за популярността им. Най-голям интерес към чиповете от гамата Snapdragon проявяват производителите на флагмани с Android.

 

 

4. Следващото поколение видео карти ще са 71% по-бързи от NVIDIA GeForce RTX 3080

NVIDIA вече зарадваха потребителите с потребителите на първите видео карти с дългоочакваната Ampere архитектура. Подобренията в NVIDIA RTX 3000 Series са доста впечатляващи и компанията обещава невероятни възможности за гейминг. Въпреки усилията на компанията все още има недостиг на ключови компоненти, като NVIDIA потвърдиха, че проблемите с доставките на GeForce RTX 3080 и RTX 3090 ще продължат до края на 2020г.

 

5. Xiaomi също се отказва от зрядното устройство в комплекта на Mi 11

Аpple предизвикаха доста негативни коментари с решението си да не предлагат слушалки и зарядни устройства в iPhone 12. Компанията аргументира този ход с желание да бъде по-екологична, но много хора заподозряха поредния ѝ опит да генерира повече приходи.

В крайна сметка желанието на Аpple да премахне зарядните устройства и EarPods слушалките от всички комплекти на iPhone активизира някои от конкурентите на компанията.