Първата половина от календарната година премина под сянката на пандемията от COVID-19, но през следващите седмици ни очакват премиерата на доста интересни устройства. Водещи производители като Samsung, Huawei и Apple подготвят ново поколение смартфони, което ще предложи разнообразни възможности за избор на премиум устройства до края на 2020г. 

 

1. Премиерата на iPhone 12 ще е на 8 септември

Сега вниманието ни е привлечено от дългоочакваната премиера на iPhone 12, на която ще видим първия смартфон с 5G и 5-нанометров процесор на Apple. В интернет изтече информация, че голямото събитие на технологичния гигант ще се проведе на 8 септември.

 

2. Как да активираме и деактивираме Dark Mode режима в Google Docs, Sheets и Slides

Google вече актуализираха повечето си приложения към набиращите все по-голяма популярност Dark Mode режими. Последните заглавия, които получават този ъпдейт са Google Docs, Sheets и Slides. Възможността да променяте цветната и тъмната тема в интерфейсите им е много полезна, особено когато сте в движение. 

 

 

3. Facebook Messenger скоро ще ни позволи да заключим приложението на смартфона си

Вероятно ви се е случвало да дадете смартфона на приятел, който да попадне на съобщение, което не бихте искали да види. В определени случаи това може да е доста неприятно, особено когато става въпрос за Facebook Messenger, където традиционно комуникираме с много хора.

 

4. Разследват Google за следене на Android потребителите във Facebook, Instagram и TikTok

Google синхронизират данните от всичките си приложения, за да ни бъдат максимално полезна. но тази интеграция често предизвиква въпроси свързани със сигурността. Компанията е обект на разследвания в ЕС за начина, по който съхранява и споделя информацията на потребителите със своите маркетингови партньори. 

 

 

5. Huawei Mate 40 и Huawei Mate 40 Pro ще имат 6.7" или 6.8" извити дисплеи

Търговските санкции на САЩ няма да се отразят на плановете на Huawei да бъдат най-големия производител на смартфони в света през 2020г. Следващата голяма премиера на компанията се очаква в края на септември, когато ще видим Huawei Mate 40 и Huawei Mate 40 Pro.