Huawei от години са критикувани, че събират и споделят информация за своите потребители на. Това се случва, чрез хардуера на смартфоните и мрежовото оборудване, което компанията продава на клиентите си. Съгласно тези твърдения данните се споделят с китайското правителство. 

 

1. Бивш шеф на Google разкри каква е причината за търговските санкции на САЩ срещу Huawei

Важно е да уточним, че обвиненията срещу Huawei досега не са подкрепени с реални доказателства, но се превърнаха в източник на сериозно напрежение между CAЩ и китайския производител. Влошаването на отношенията между двете страни доведе до налагането на безпрецедентни търговски санкции срещу Huawei през лятото на 2019г. 

 

 

2. Google спират платената услуга за принтиране на снимки във Photos на 30 юни

Съхранението и споделянето на снимки с услуги като Google Photos е изключително бърза и лесна задача. Собствениците на смартфони с Android могат лесно да запазват изображенията и клиповете, които правят директно в облака. По този начин e удобно да ги отварят и редактират от всичките си устройства. 

 

3. Qualcomm разработват по-голям и по-бърз сензор за пръстов отпечатък, който се вгражда в дисплея на смартфоните

Qualcomm e  водещо име, което има силно присъствие в мобилната индустрия, което се дължи основно на популярността на процесорите с бранда Snapdragon. В момента чиповете от серията намират място в повечето смартфони от премиум сегмента и от средния клас. 

 

 

4. Функцията Android Nearby Share, която е подобна на Apple AirDrop ще е достъпна и за компютри

Софтуерните инженери на Google от дълго време експериментират с идеята да представят собствен конкурент на Apple AirDrop. Тази популярна функция позволява на собствениците на iPhone лесно да споделят безжично файлове между своите устройства. 

 

5. Вече можем да създаваме свои уникални GIF анимации с множество ефекти във Viber

Поради растящата нужда за моментни съобщения, Viber създаде свой собствен GIF генератор, който е идеално допълнение към вече съществуващите групови видео и аудио обаждания с до 20 човека и групови чатове с до 250 човека, снабдени с високи нива на сигурност и конфиденциалност.

 

 

6. Как да гледаме безплатно Apple WWDC 2020 на живо

Apple традиционно провеждат пресконференция с разработчиците през лятото, когато разкриват повече детайли за предстоящите си софтуерни и хардуерни продукти. Обикновено WWDC събитието ни позволява да видим за първи път как изглежда новата версия на iOS и научаваме допълнителни подробности за предстоящата премиера.