Моtorola се очаква да представят следващия си премиум смартфон с Android на 25 март. На тази дата ще се проведе събитие, на което ще видим Moto G100. Този модел ще представлява международна версия на Motorola Edge S, който се продава на китайския пазар. Популярният блогър @evleaks публикува снимка на смартфона и потвърди част от спецификациите.

 

1. Изтекоха спецификациите на Moto G100 дни преди премиерата

Изображението разкрива, че Moto G100 ще може да се купи на европейския пазар в син цвят. Прави впечатлелние двата отвора за селфи камерите в горния ъгъл на екрана. В задния корпус ни очакват четири камери, подредени в квадратен модул. В средата е характерното лого на Motorola, като в лявата част на рамката има и специален бутон за достъп до Google Assistant.

 

 

2. NVIDIA ще представят нова серия водео карти за генериране на криптовалута

NVIDIA са оптимистични, че ще се справят с недостига на компоненти и ще доставят повече бройки на видео картите от серията GeForce RTX 30 в следващите месеци. Официалната премиера на дългоочаквания хардуер стана факт oще преди края на 2020г. Въпреки това повечето желаещи да се сдобият с GeForce RTX 3070, RTX 3080 и RTX 3090 все още не са имали тази възможност.

Компанията скоро представи NVIDIA GeForce RTX 3060, която е най-евтиният представител на серията. Ако проявявате интерес към този модел е добре да знаете, че NVIDIA обмислят да ограничат максималната производителност на хардуера. Причината е, че много хора изкупуват наличните видео карти с идеята да ги използват за генериране на криптовалута.

Това не позволява на всички останали потребители да се сдобият с видео картите от серята GeForce RTX 30, което е доста неприятно. Вече се работи над потенциално решение, като NVIDIA тестват софтуер, които автоматично засича копаене на криптовалута.

 

3. Как да продадем стария смартфон, за да финансираме покупката на нов

Мобилните устройства се обезценяват още в същия момент, когато ги извадим от кутията. Все пак продуктите на брандове като Samsung и Apple продължително задържат цената си дори на пазара за употребяван хардуер. Има различни причини да искате да продадете стария смартфон, включително и да финансирате покупката на нов модел.

Със сигурност няма да получите сумата, която сте инвестирали, но частично възвръщане също е удачен вариант. Всичко зависи от начина, по който сте използвали смартфона. Ако сте се грижили добре и сте го запазили в прилично състояние това е гаранция да получите по-добра цена.

 

 

4. Аcer станаха жертва на рансъмуер атака за $50 млн.

Хакерите са невероятно активни в опитите да пробият защитата на потребителските профили. Разнообразните инструменти, които използват често им позволяват да бъдат няколко стъпки напред от своите жертви. Модерните технологии доведоха до сериозен ръст в атаките с рансъмуер вируси. Тази заплаха съществува от над две десетилетия, но е сериозен проблем за потребителите в съвременното oбщество.

Попадането на зловредния софтуер в компютъра блокира достъпа до информацията, която съхранявате. Невъзможността да отворите файловете си е само едно измерение на проблема, тъй като хакерите търсят финансова облага от рансъмуера. За да възстановите нормалната работа на устройството сте подканени да платите определена сума.

 

5. Xiaomi MI 11 Pro ще има най-голямата смартфон камера в индустрията

Xiaomi се превърнаха в първата компания, която представи смартфон с 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888 процесор. Това се случи през последните дни на миналата година  с премиерата на Xiaomi Mi 11. Стратегията на компанията обикновено е свързана с премиерата на няколко модела от всяка флагман серия и настоящата година няма да бъде изключение.

Въпрос на време е да видим Xiaomi Mi 11 Pro и Xiaomi Mi 11 Ultra, които ще предложат още по-интересни спецификации. Aко се интересувате от смартфоните ще потвърдим, че компанията насрочи събитие на 30 март. Тогава се очаква да бъде официалната премиера на Xiaomi Mi 11 Pro, съобщава GizChina.