Потребителите прекарват все повече време пред тъчскрийн дисплеите, докато използват любимите си приложения. Социалната изолация също допринася и на свой ред увеличава броя на инсталирани заглавия на смартфоните. Може и да не сте се замисляли, но най-важния софтуер в устройствата с Android несъмнено е Google Play.

 

1.  Google Play вече ще позволява да сравняваме мобилни приложения

Aко нямате достъп до този портал няма как да инсталирате мобилни приложения на своето устройство. Компанията често променя различни елементи от интерфейса, за да улесни откриването на атрактивно съдържание. Google също така препоръчват заглавия, съобразно активността на личния профил, което допълнително може да ви спести време.

 

2. Как да тестваме Dark Mode режима в мобилната версия на Facebook

Използването на нощни режими е предпочитано решение за много потребители, тъй като oт една страна спомага за по-ниската консумация на енергия. Голямото предимство на Dark Mode също така e, че тъмните нюанси не вредят толкова очите, което е подходящо за четене и сърфиране в интернет вечер.

 

3. Защо Google Meet все повече започва да прилича на Zoom

Възможностите за избор на приложение за видеоконференция са толкова разнообразни, че дори могат да ви затруднят. Все пак голяма популярност отчитат заглавия като Google Meet, Zoom и Microsoft Teams. Независимо кой софтуер изберете ще имате достъп до разнообразие от функции за групови чатове и видео разговори с голям брой участници. 

 

4. Знаете ли, че: iPhone 12 може да се ремонтира единствено от официален сервиз на Apple

Tехнологичният гигант вече стартира продажбите на първите си 5G смартфони и потвърди, че се радва на високо търсене oт потребителите по цял свят. Пускането на iPhone 12 на пазара не остана незабелязано от експертите на iFixit, които веднага се сдобиха с устройствата и проведоха стандартния си тест.

 

5. Антивирусният софтуер на Windows 10 вече ще ни информира за проблем с хардуера

Мicrosoft e най-активната компания в блокирането на големи ботнети и разпространители на спам в интернет. Усъвършенстваните алгоритми на компанията засичат всеки ден огромен брой подобни заплахи и предпазват милиони хора.  Windows 10 също се възползват oт технологиите за сигурност, осигуряващи постоянно защита в реално време срещу вируси и зловреден софтуер.