Часовниците с Wear OS не успяват да се конкурират успешно с Apple Watch. Причините са разнообразни, като Google вече си партнират със Samsung. Идеята е да се взаимстват функции и дизайнерски решения от TizenOS, които могат да направят платформата по-атрактивна за крайните потребители.

 

1. Qualcomm ще помогне на Google и Samsung да направят по-добри часовници от Apple Watch

Първите устройства, които се възползват от сътрудничеството им ще са представителите на Galaxy Watch 4 серията, която ще видим в началото на август. Новата версия на Wear OS ще предизвика вниманието на Qualcomm, които вече са започнали да работят над предстояща серия процесoри от гамата Snapdragon Wear.

Премиерата ще стане факт още преди края на годината. Компанията също така представи Wearable Ecosystem Accelerator. Това е конгломерат с външни компании, които допринасят за развитието на преносимите джаджи. Qualcomm имат амбицията да работят със своите партньори, за да предложат повече възможности в WearOS екосистемата.

 

 

2. Старите версии на Android няма да поддържат услугите на Google от септември

Google постоянно съветват разработчиците да оптимизират своите приложения за новите версии на Android. По този начин се гарантира не само достъп до актуалните новости, но също и максимална сигурност. Последната версия на операционната система е Android 12, която ще е достъпна за потребителите през септември.

Собствениците на устройства с по-стари версии на Android е добре да знаят, че приблизително по същото време влизат в сила нови промени. Компанията вече започна да разпространява съобщения, от които разбираме, че в края на септември се спира поддръжката на Google Mobile Services (GMS).

 

 

3. Blackview официално представиха аудио слушалките с хибридно шумопотискане AirBuds 5 Pro

Blackview е добре познат бранд на българския пазар, тъй като предлага разнообразие от атрактивни смартфони с Android. Компанията сега разширява влиянието си в сегмента на True Wireless Earphones (TWS) слушалките. Новото предложение се казва Airburds 5 Pro и обещават най-добрите характеристики в своята ценова категория. Най-атрактивната характеристика на Blackview AirBuds 5 Pro е поддръжката на хибридна технология за активно шумопотискане. Функцията може да се използва от потребителите в три различни режима на работа. Първите два се казват Feedforward и Feedback, като при тях вградените микрофони следят и блокират външните звуци, чрез т.нар. антишум.

 

 

4. Huawei P50 Pro+ ще има 100W зарядно

Huawei вече представиха новите си флагмани в пазара на смартфони. Както се очакваше Huawei P50 и Huawei P50 Pro предлагат впечатляващо съчетание от характеристики. Специален акцент са възможностите за мобилна фотография.

Вече ви съобщихме, че Huawei P50 Pro има най-добрата камера за смартфони, според DxOMark. По този начин устройството успява да оглави престижната класация и да изпревари други впечатляващи модели като Xiaomi Mi 11 Ultra и Huawei Mate 40 Pro+. Новите смартфони също така поддържат 66W бързо зареждане.

Huawei P50 Pro освен невероятните камери, разработени с Leica предлага и опция за 50W безжично зареждане. Компанията разработва зарядно устройство за смартфони с мощност от 100W, за което разбираме от сертификация на този продукт пред китайския регулатор 3C, съобщава GizChina.

 

5. Търсачката на Google вече ще съобщава как се избират резултатите от нашите търсения

Търсенето на любопитна информация в Google обикновено отнема само няколко секунди. Алгоритмите на компанията са изключително полезни в откриването на релевантни данни за всяка заявка. Вероятно ви се е случвало да откривате повече от един линк с подходяща информация свързaна с темата на търсенето.

По този начин Google спестява време да търсите сами в отделни страници, като видите всички налични данни директно от резултатите на вашата заявка. Teхнологичният гигант иска да задоволи любопитството на всички онези, които си задават въпроса как точно Google Search избира да покаже съответните резултати.