Китайският производител продължава да разширява влиянието си в световния пазар на смартфони със стабилни темпове. Xiaomi привличат вниманието на потребителите със съчетание от дизайн, разнообразни характеристики и достъпна цена. Компанията също така е много активна в опитите си да разполага най-добрите камери и компоненти за своите устройства.

 

1. Xiaomi Mi 12 ще бъде представен през декември

Xiaomi Mi 11 се превърна в първият смартфон, който работи с Qualcomm Snapdragon 888. Първият 5-нанометров процесор на Qualcomm след това намери място в редица флагмани с Android, които видяхме през 2021г. Амбициозните планове на Xiaomi предвиждат отново да изпреварят своите конкуренти в премиерата на хардуер с наследника на Snapdragon 888.

 

 

2. Kак бързо да изтрием историята на браузване от последните 15 минути в Google Chrome

Tърсачката спестява време на стотици милиони потребители, като обработва за секунди заявките им с релевантни резултати всеки ден. Едва ли има по-бърз, лесен и удобен начин за достъп до информация онлайн от Google Search. Данните за всяко търсене, което извършвате се запазват в сървърите на Google и допринасят за персонализация на профилите.

Ако използвате чуждо устройство, обаче вероятно не бихте искали да се съхранява информация за извършените търсения. Google предлагат алтернативни решение на проблема с функцията Quick Detele. Както името подсказва това е опция за бързо изтриване на въведените заявки от търсачката.

 

3. Обвиниха Apple, че умишлено забавя работата на смартфоните, включително и iPhone 12 5G

iOS има водещо значение за популярността на iPhone в световен мащаб. Бързата скорост на работа, смарт функциите и бързите ъпдейти са само някои от предимствата на софтуера. Факт е, че Apple имат своите предимства пред Android и често се изразява в доставката на най-добрия хардуер.

Apple ангажират водещите производители и доставчици на компоненти, за да могат да гарантират достатъчно компоненти, с които да изпреварят своите конкуренти. Технологичният гигант също така стана център на внимание със съдебно дело, в което потребителите обвиниха Apple, че умишлено влияят на производителността в iPhone.

 

 

4. Кои смартфони на Xiaomi ще получат ъпдейт към Android 12 и MIUI 13

Xiaomi вече започнаха да разпространяват ъпдейтите към MIUI 12.5 до някои модели от своето портфолио. В следващите седмици се очаква повече устройства от Redmi, Poco и Xiaomi брандовете да имат достъп до новия интерфейс. Подобренията на Xiaomi включват Super Wallpapers колекция от снимки, обновено Notes приложение и системни оптимизации.

MIUI 12.5 консумира с 15% по-малко енергия и намалява с 22% натоварването на процесора при интензивна работа с приложения. Потребителският интерфейс също така ускорява превключването между прозорците и предлага допълнителни възможности за персонализация. Инсталационният файл е с размер от приблизително 660MB и включва April 2021 Security Patch ъпдейта.

 

5. Honor Magic3 ще има 6.67" QHD+ дисплей, четири камери, 4500mAh батерия и Qualcomm Snapdragon 888+ процесор

Honor вече оперира като самостоятелно дружество, след сделката за продажба на този бизнес от Huаwei. Този бизнес ход е предпоставка Honor да бъде успешен бранд, тъй като ще има достъп до хардуер на американски производители. Вече разбрахме, че новите смартфони на компанията ще използват и услугите на Google, което е ключово за популярността им на европейския пазар. 

Една от предстоящите серии устройства, които ни очаква с този бранд е Honor Magic3, която ще включва четири отделни устройства. Това ще са Honor Magic3, Magic3 SE, Magic3 Pro и Magic3 Pro+. Официалната премиера на смартфоните ще стане на 12 август, като данните бяха потвърдени от Honor. 

От GizmoChina сега публикуват малко повече детайли за спецификациите, които ще предложи Honor Magic3. Новият модел ще споделя доста сходни характеристики с Huawei Mate 40.