Софтуерната поддръжка е важен фактор за сигурността на мобилните устройства. Смартфоните с Android например получават месечни ъпдейти с актуалните пачове. Това е само един от начините, с които Google опитват да направят платформата по-безопасна за всички. Отвореният характер на Android изисква всеки производител да предприеме допълнителни мерки, за да актуализира периодично смартфоните, които предлага на пазара.

 

1. Смартфоните Samsung Galaxy A ще получават тригодишни ъпдейти за Android

Samsung са водещия производител в индустрията с разнообразно портфолио от устройства във всички ценови класове. Премиум смартфоните от Galaxy S и Galaxy Z са ключови за бизнеса им, но все по-голямо внимание се обръща на бюджетните модели. Най-атрактивните смартфони за масовия потребители са част от Samsung Galaxy A серията.

 

 

2. Съоснователят на Adobe, Чарлс Гешке почина на 81-годишна възраст

Аdobe Photoshop вероятно е първата асоциация, кoгато чуете името на компанията. Този бранд предлага впечатляващи софтуерни решения, които са достъпни за водещите платформи. Обработката на снимки и видео никога не е било толкова лесна задача, благодарение на иновациите, които ни предлага Adobe.

Компанията публикува официално изявление, с което изразява тъгата си от смъртта на  Чарлс Гешке - един от съоснователите на Adobe. Причините за кончината не са публично известни. Припомняме ви, че Чарлс Гешке основава компанията през 1982г. заедно с Джон Уорнък.

 

3. Google Photos вече позволява да копираме текст в изображения от компютъра

Google Photos e уникална фото услуга, която освен безплатно място е много полезна за организиране на колекцията от снимки. Опциите за търсене, както може да очаквате от продукт на компанията са изключително полезни. Въпреки промените, които влизат в сила на 1 юни 2021г. определено това е една от най-добрите услуги за съхранение, управление и споделяне на снимки от смартфони.

Десктоп версията на Google Photos често е обект на актуализации, което подобряват работата на потребителите. Новият ъпдейт ще предостави функция, която собствениците на компютри искат да използват от дълго време. Google са интегрирали инструмент за сканиране на текст в снимките от десктоп версията на Photos.

 

 

4. Приложението за навигация TomTom AmiGO вече е достъпно за Android Auto

Android Auto не предлага толкова голямо разнообрази от функционалности, колкото Google вероятно биха искали. Компанията вече е готова с решени, което ще подобри работата на потребителите, тъй като Аndroid Auto ще поддържа приложения от трети страни. Това е важен фактор, който ще улесни значително разработчиците, които искат да адаптират своите заглавия за платформата.

TomTom AmiGO е едно от първите външни приложения, което се възползва от функцията. Създателите на софтуера го определят като алтернатива на Waze, което набира все по-голяма популярност сред европейските потребители. След като инсталирате приложението за навигация ще получавате много полезни данни за актуалната обстановка.

 

5. Google Chrome вече позволява да изпращаме линк към маркиран текст в уеб сайт

Google са готови с няколко нови функционалности създадени да подобрят работата на потребителите с браузъра Chrome. Последната актуализация е фокусирана изцяло върху продуктивността и оптимизирането на скоростта. Една от първите новости в Google Chrome е възможността да свързвате хора към конкретен текст, който сте маркирали в статия или блог в интернет.

Кликването върху връзка създадена по този начин ще пренасочва към специфична част от текста, която предварително сте избрали. Вашият събеседеник ще може да отвори линка и директно да види маркирания текст и респективно да знае какво точно му показвате. Функцията може да е полезна в много ситуации и да има разнообразни приложения.