Google Chrome се превърна в един от първите браузъри, които предложи на потребителите опция за поверително сърфиране, като след това идеята бе възприета от всички водещи разработчици. В момента инкогнито режимите е неизменна част от мобилните версии на Chrome и позволява да се ровите в интернет без да се запазва информация за сайтовете, които отваряте.

 

1. Как да използвате инкогнито режима в Google Chrome за Android

Има много случаи, в които не бихте искали да се запазват данни за сърфирането ви, особено когато използвате чужд компютър. Активирането на инкогнито режима няма да съхранява историята на браузване, както и бисквитките, включително пароли и данни, които въвеждате в различните полета на страниците в интернет.

 

 

2. Създателите на защитните стъкла за смартфони Corning изобретиха боя, която убива COVID-19

Corning e името на компанията, която разработва защитните стъкла Gorilla Glass, които се използват от стотици милиони устройства по цял свят. Този продукт е неизменна част от смартфоните, който на практика няма реална алтернатива. Всяка версия на Gorilla Glass е по-издръжлива и обещава да спести на потребителите излишни средства за ремонт на дисплеите.

Сега компанията отново привлича вниманието ни, но със съвсем различна разработка, която се казва Corning Guardiant. Всъщност под това име се крие специална боя, която може да неутрализира патогени като коронавируса. Самият разтвор е базиран на медна основа и показва 99.9% ефективност в убиването на бактерии и вирусите, които попаднат на повърхността.

 

3. Изтекоха спецификациите на Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ и Galaxy S21 Ultra

Потребителите ще имат възможността да се възползват от впечатляващи промоции на смартфони и ексклузивни оферти на търговските вериги до края на 2020г. Традиционно през този период ни очакват специални промоции свързани с кампании към Черния петък, но също и атрактивни намаления на водещите производители.

Премиерата на модели като Google Pixel 5, Huawei Mate 40 Pro, IPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max e предпоставка за солидни продажби и през настоящия празничен период.Още през първите седмици на новата година ще станем свидетели на премиерата на още един впечатляващ продукт.

 

 

4. Microsoft спират опционалните ъпдейти в Windows 10 до края на 2020г.

Мicrosoft планират няколко промени свързани със систeмата на софтуерни ъпдейти в Windows 10. Компанията прекратява разпространението на т.нар. "опционални" актуализации до края на настоящата година. Все пак потребителите ще продължат да получават актуалните пачове за сигурност.

Опционалните ъпдейти за операционната система са известни като "C" и "D", като обикновено MIcrosoft ги разпространяват през третата или четвъртата седмица на всеки месеца. Водещ приоритет в този тип ъпдейти е подобряване на функционалността на Windows 10.

 

5. Xiaomi Mi 11 Pro ще има 120Hz дисплей

Xiaomi успяха да се възползват максимално от специфичните процесори през годината и продължават да регистрират високи продажби на смартфони. Доброто представяне позволи на компанията да се превърне в третият най-голям производител в индустрията. По този начин Xiaomi изпревариха за първи път Apple.

Предстоящият празничен сезон вероятно ще е предпоставка положителните трендове за китайския бранд да продължат. Вече се работи активно над няколко нови аксесоари, технологии и смартфони, които скоро ще станат част от разнообразното портфолио на Xiaomi.